Nakon teške bolesti

Umro Krunoslav Kićo Slabinac

Postaje jedan od najpopularnijih pjevača na prostoru bivše Jugoslavije. No, kako je imao želje i ambicije da napreduje i izvan granica ovih prostora, pokušao je probiti se na američko tržište.
Lifestyle / Flash | 13. 11. 2020. u 09:05 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Umro je Krunoslav Kićo Slabinac (76). Glazbenik je preminuo jutros u 6.50 sati u bolničkoj sobi zagrebačkog KBC-a u kojoj je ležao već tri mjeseca.

Kićo je u bolnici početkom kolovoza završio zbog koronarne bolesti koja mu je bila zahvatila krvne žile.

Unatoč uspješnom zahvatu, tijekom kojeg su mu ugrađene tri premosnice, oporavak se zakomplicirao jer mu rana na prsnom košu nije zarastala kako treba, javlja Jutarnji list.

Slavonski glazbenik proteklih mjeseci još je nekoliko puta bio operiran, a premda su se njegovi bližnji nadali da će sve krenuti na bolje, liječnici su ih u više navrata spremali i za ono najgore.

Iza Kiće su ostali njegovi neutješni sinovi Pavao (41) i Ivan (39), prijatelji i brojni obožavatelji.

Slabinac se rodio 28.ožujka 1944. godine u Osijeku. Svoje početke prema probijanju na glazbenu scenu temelji i na ponekim glumačkim pokušajima, no glazba je bila njegovo najveće zadovoljstvo. Kićo je u glazbene vode ušao izvodeći rock pjesme poznatih pjevača.

Počeo je s rock sastavom Tornado, nakon toga je prešao u Kon Tiki da bi se duže vrijeme zadržao u bendu Dinamite s kojim nije samo izvodio rock. Nakon njegove odluke da se posveti solo karijeri, u Dinamite ga zamjenjuje Dado Topić.

Video: KRUNOSLAV KIĆO SLABINAC - PLAVUŠA

Kad je krenuo u solo vode pokušao je svoju karijeru graditi dalje sa zabavnom glazbom izvodeći pjesme Elvisa Presleya i Toma Jonesa kad je i pobijedio na par natjecanja, nakon čega počinje pjevati pjesme koje su i danas rado slušane kao što su ''Zbog jedne divne crne žene'', ''Plavuša'', ''Pokloni mi jedan dan'' itd.

Postaje jedan od najpopularnijih pjevača na prostoru bivše Jugoslavije. No, kako je imao želje i ambicije da napreduje i izvan granica ovih prostora, pokušao je probiti se na američko tržište.

Video: KRUNOSLAV KIĆO SLABINAC - POKLONI MI JEDAN DAN

U Americi boravi neko vrijeme nakon čega se vraća u svoju domovinu i tada zapravo kreće s narodnom glazbom i tamburicama kao glavnim glazbenim instrumentom u svojim pjesmama.

Kopirati
Drag cursor here to close