William Christopher

Umro glumac iz kultne serije M*A*S*H

Lifestyle / Flash | 01. 01. 2017. u 07:45 Sa.M.
Kopirati

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Američki glumac William Christopher koji je utjelovio lik vojnog kapelana Francisa Mulcahya u kultnoj seriji M*A*S*H, umro je u subotu u svom domu u Pasadeni, objavio je njegov dugogodišnji menadžer Robert Malcom.

Christopheru su bile 84 godine. Prije 18 mjeseci dijagnosticiran mu je karcinom, a u trenutku smrti uz njega je bila njegova supruga Barbara Christopher, s kojom je u braku proveo gotovo 60 godina.

Williams Christopher ostat će upamćen po sjajnoj interpretaciji katoličkog svećenika Francisa Mulcahya, koji je tijekom Korejskog rata, u izmišljenoj mobilnoj vojnoj bolničkoj jedinici, na osebujan način pokušavao unijeti dašak duhovnosti među članove kirurške ekipe i američke vojnike, bez obzira kojoj su vjeri pripadali, piše Hina.

Kultna serija počela se prikazivati na američkoj televiziji CBS 1972. godine i doživjela je čak 11 sezona. Lik oca Mulcahya jedan je od samo četiri koji se neprekidno pojavljivao kroz svih 11 sezona emitiranja, iako je to trebala biti samo jedna od sporednih uloga.

Zanimljivo je što Christoper nije glumio u probnoj epizodi, već je uloga kapelana pripala Georgeu Morganu. No, kad su ga producenti serije odlučili zamijeniti, Christoper se izborio za ulogu na audiciji, na kojoj je oduševio producentsku ekipu svojom domišljatošću i snalažljivošću. Ipak, uloga mu je ponuđena uz uvjet da slijedi predviđeni scenarij.

"Sviđao mi se taj lik. Volio sam oca Mulcahya. Taj je lik za mene prilično stvaran", izjavio je Christopher 2011. godine u razgovoru za lokalne novine Fayetteville Observer.

Posljednju epizodu serije, koja je na CBS-u premijerno prikazana 1983. godine, gledalo je 106 milijuna ljudi, što je još uvijek rekordna gledanost na američkom tlu za jednu televizijsku seriju.

Christopher je rođen 20. listopada 1932. godine u predgrađu Chicaga i pohađao je istu srednju školu u koju su išli još neki slavni glumci poput Charltona Hestona, Rocka Hudsona, Ralpha Bellamyja i Brucea Derna.

Sa suprugom Barbarom je bio u braku od 1957. godine i imao dvoje djece. Bio je vrlo aktivan u podizanju svijesti o uzorcima autizma te zajedno sa suprugom napisao knjigu o odgoju autističnog sina.

Kopirati
Drag cursor here to close