Prognoza za danas

Umjereno oblačno, poslijepodne mogući pljuskovi

Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 20 i 25 stupnjeva Celzijusovih, na jugu zemlje do 28, u Sarajevu oko 23
Lifestyle / Flash | 31. 08. 2021. u 09:12 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Bosni i na sjeveru Hercegovine slabi lokalni pljuskovi se očekuju u poslijepodnevnim satima, objavio je Federalni hidrometeorološki zavod (FHMZ) BiH, prenosi Anadolu Agency (AA).

Vjetar slab, u Bosni sjevernog i sjeverozapadnog smjera, a u Hercegovini jugozapadnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 20 i 25 stupnjeva Celzijusovih, na jugu zemlje do 28, u Sarajevu oko 23.

U srijedu, u Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Lokalno malo kiše može pasti u središnjim i istočnim područjima. U Hercegovini uglavnom umjerena naoblaka. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 9 i 14 stupnjeva na jugu zemlje do 18. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 18 i 24 stupnjeva, na jugu zemlje do 29.

U četvrtak u Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U Hercegovini pretežno sunčano. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između sedam i 12, na jugu zemlje do 16. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 18 i 24, na jugu zemlje do 28.

U petak, će u cijeloj zemlji očekuje sunčanije vrijeme prijepodne. Naoblačenje se očekuje u drugoj polovini dana. Slaba kiša od poslijepodnevnih sati i tokom noći na subotu. Vjetar slab promjenljivog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između sedam i 11 stepeni, na jugu zemlje do 15. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 18 i 23, na jugu zemlje do 26.

Kopirati
Drag cursor here to close