Vrijeme

Umjereno do pretežno oblačno

Jutros je najhladnije bilo na Bjelašnici, gdje je izmjereno minus devet, dok je najtoplije bilo u Neumu i Stocu, deset stupnjeva.
Lifestyle / Flash | 20. 02. 2020. u 08:23 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Jutros je u Bosni vrijeme umjereno do pretežno oblačno s kišom i sunježicom u centralnim i istočnim područjima. Nešto manje oblačnosti je u zapadnim i sjevernim područjima i u Hercegovini, javlja Anadolu Agency (AA).

Jutros je najhladnije bilo na Bjelašnici, gdje je izmjereno minus devet, dok je najtoplije bilo u Neumu i Stocu, deset stupnjeva.

Na Ivan Sedlu je izmjereno minus dva, u Bihaću, Sanskom Mostu i Sarajevu jedan, Banjoj Luci, Bugojnu, Jajcu i Livnu dva, Drvaru, Gradačcu i Tuzli tri, Grudama šest, Širokom Brijegu sedam, Trebinju osam, a Mostaru devet stupnjeva.

Danas u Bosni i Hercegovini očekuje se umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima u centalnim i istočnim područjima sa susnježicom ili slabom kišom, na planinama sa slabim snijegom. Umjereno oblačno vrijeme u Krajini i većem dijelu Hercegovine. U ostalim područjima postepeno razvedravanje u drugoj polovici dana. Vjetar umjerene jačine sjevernog smjera, a u planinskim djelovima na trenutke i olujan. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između četiri i devet, na jugu zemlje do 13 stupnjeva.

Kopirati
Drag cursor here to close