Hobi

Umirovljenica šiva odjeću za kućne ljubimce

Lifestyle / Flash | 28. 01. 2017. u 15:04 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Banjalučanka Ljiljana Praštalo skromni umirovljenički proračun skoro dvije godine dopunjava hobijem - šivanjem odjeće za kućne ljubimce, a tijekom zimskih dana ima najviše narudžbi.

Prethodno je često prekrajala staru odjeći i sebi i prijateljicama, pa su je neke od njih molile da im napravi nešto za pse i tako je sve počelo. Najčešće mušterije su joj psi za koje šije po mjerama, a ne prema vrsti.

"Dovedu psa, uzmem mjere jer su svi oni različiti, jedan je deblji, drugi duži, ali najviše radim za ove koji nisu rasni", ispričala je Ljiljana Praštalo za agenciju Anadoliju.

Objasnila je da je mnogo mješanaca za koje vlasnici žele kupiti garderobu, ali ne mogu jer su različite građe.

"Netko ako ima duksericu ili jaknu koju više ne može nositi od toga napravim neko odjelce, ili džemper dječiji preradim, pravim i leptir mašne, marame za ljeto, haljinice i sve to kako je sezona, kišne kabanice, radim što žele vlasnici ljubimaca", priča ona.

Radi po narudžbi, a često joj se javljaju vlasnici ljubimaca iz inozemstva. Zbog niskih temperatura tokom januara posao cvjeta, a kolekciju proizvoda u kojoj su i korpe za pse i mačke upotpunila je i čizmicama za pse po narudžbi mušterija.

Kopirati
Drag cursor here to close