Nakon 9 godina

Ujedinjeni narodi suspendirali Mariju Šarapovu kao ambasadoricu dobre volje

Lifestyle / Flash | 15. 03. 2016. u 18:14 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ujedinjeni narodi suspendirali su Mariju Šarapovu kao ambasadoricu dobre volje nakon što nije prošla na doping testu na Australian Openu, u posljednjem posrtanju ruske teniske zvijezde.

Šarapova je bila ambasadorica dobre voilje Razvojnog programa UN-a u proteklih devet godina, i bila je aktivna u pomaganju u naporima oporavka nakon katastrofe u Čermobilju iz 1986. godine.

''Razvojni program Ujedinjenih naroda ostao je zahvalan Mariji Šarapovoj za njenu podršku našem radu, posebno u naporima oporavka nakon nuklearne katastrofe u Černobilju'', izjavila je glasnogovornica.

''Ipak, u svijetlu nedavne objave Šarapove, mi smo prošli tjedan suspendirali njenu ulogu ambasadora dobre volje i sve planirane aktivnosti dok se istraga nastavlja. Želimo sve najbolje Šarapovoj'', kazala je.

Bivša prva svjetska igračica Šarapova objavila je prošli tjedan da nije prošla doping test na Australian Openu u siječnju.

Šarapova je testirana pozitivno na meldonium, koji je Svjetska antidopinška agencija postavila na listu zabranjenih supstanci 1. siječnja.

Američki gigant u proizvodnji sportske opreme, Nike, njemački proizvođač luksuznih automobila Porsche i švicarski proiuzvođač satova TAG Heuer otkazali su suradnju s bivšom prvom tenisačicom svijeta.

Šarapova je posjećivala Bjelorusiju kao ambasadorica dobre violje i donirala je 100.000 dolara podrške projektima za mlade u ruralnim područjima koja su propatila od posljedica nuklearne nesreće u Černobilju.

Obitelj Šarapov napustila je grad Gomel u Bjelorusiji u 1987. nakon katastrofe u Černobilju, seleći se u Sibir gdje je i teniska zvijezda rođena.

Njena obitelj živjela je dvije godine u sibirskom gradu Njaganu i odatle se odselila u Soči na Crnom moru, gdje je Šarapova primila prve lekcije iz tenisa.

Kopirati
Drag cursor here to close