priznanja

Udruzi fra Mladen Hrkać nagrada Europski građanin za 2016.

Lifestyle / Flash | 29. 09. 2016. u 09:52 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Humanitarnoj udruzi fra Mladen Hrkać u petak, 30. rujna, u Zagrebu bit će uručena nagrada Europski građanin za 2016. godinu, koju Europski parlament svake godine dodjeljuje za iznimna postignuća u promicanju boljeg uzajamnog razumijevanja i jače povezanosti građana država članica te olakšavanje prekogranične i transnacionalne suradnje unutar Europske unije.

Svečanost dodjele održat će se u dvorani Ante Starčević Hrvatskog sabora, s početkom u 11 sati, a Udruzi će nagradu uručiti hrvatski zastupnik u Europskom parlementu Davor Ivo Stier.

Inače, središnja dodjela priznanja za sve dobitnike bit će održana 12. i 13. listopada ove godine u Bruxellesu, a Humanitarna udruga fra Mladen Hrkać jedan je od 50 laureata nagrade "Europski građanin".

Humanitarna udruga fra Mladen Hrkać, osnovana 16. lipnja 2012. godine u Zagrebu, pomaže osobama sa zdravstvenim poteškoćama i njihovim obiteljima koje dolaze u Zagreb na liječenje.

Udruga je do sada pomogla više stotina osoba sa zdravstvenim poteškoćama s područja Bosne i Hercegovine i Hrvatske. Pružanje pomoći ogleda se u vidu osiguranja smještaja, prehrane, sufinanciranja troškova prijevoza, potpore pri rješavanju administrativnih zahtjeva i prepreka te pri nastavku školovanja.

Volonteri i članovi Udruge dočekuju korisnike prilikom njihovog dolaska u Zagreb, svakodnevno obilaze pacijente koji se nalaze na liječenju u nekoj od zagrebačkih bolnica, donose gotov kuhani obrok, pomažu korisnicima mlađima od 18 godina u školovanju te pomažu članovima njihovih obitelji za vrijeme njihovog boravka u Zagrebu.

Kopirati
Drag cursor here to close