Vremenska prognoza

U većem dijelu BiH oblačno

U Bosni će u subotu prevladavati umjereno do pretežno oblačno vrijeme, a u Hercegovini, veći dio dana, pretežno vedro.
Lifestyle / Flash | 11. 08. 2018. u 10:48 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na jugozapadu Bosne i u Hercegovini u subotu ujutro je vedro, a u ostatku BiH uglavnom pretežno oblačno vrijeme. Na krajnjem sjeveru Bosne zabilježeni su lokalni pljuskovi i grmljavina.

Temperature zraka u 8:00 sati: Bjelašnica 14, Sokolac 15, Bugojno 16, Ivan-sedlo i Livno 17, Sarajevo 19, Gradačac, Srebrenica i Tuzla 20, Banja Luka, Bihać, Bijeljina, Brčko, Prijedor i Sanski Most 21, Doboj 22, Trebinje 23 i Mostar 24 stupnja Celzijeva.

U Bosni će u subotu prevladavati umjereno do pretežno oblačno vrijeme, a u Hercegovini, veći dio dana, pretežno vedro. Prijepodne kiša ili lokalni pljusak s grmljavinom je moguć ponegdje na sjeveru i sjeveroistoku Bosne.

Poslijepodne kiša, pljuskovi i grmljavina se očekuju u središnjim, istočnim, jugoistočnim i jugozapadnim područjima Bosne, kao i na sjeveru i sjeveroistoku Hercegovine.

Padaline lokalno mogu biti i intenzivnije. Vjetar u Bosni slab do umjeren, sjevernih smjerova, a u Hercegovini, uglavnom, umjeren jugozapadni. Dnevne temperature kretat će se od 25 do 31, na jugu od 31 do 36 stupnjeva Celzijevih, priopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close