Advent 2017

U Tuzli prvi put organiziran Advent: Kuhano vino i sjajna glazba

Na „Adventu 2017“ sudjeluje više poznatih vinarija, destilerija žestokih pića, mesnih industrija, proizvođača sira, piva i slatkiša iz oba bh. entiteta, a za iduću godinu najavljen je dolazak i tvrtki iz Srbije i Hrvatske.
Lifestyle / Flash | 22. 12. 2017. u 07:43 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U organizaciji Udruženja građana „Venus amica“ u četvrtak je u Tuzli otvoren „Advent 2017“, prva manifestacija ove vrste u ovom dijelu BiH, koja najavljuje dolazak katoličkog blagdana Božića.

Iako je počeo kasnije nego u drugim gradovima, „Advent 2017“ pozdravili su brojni građani Tuzle koji su se večeras okupili na platou ispred hotela „Tuzla“, gdje je u 16 lampionima ukrašenim kućicama izložen bogat asortiman vina, piva, žestokih i slatkih pića, mesnih, proizvoda od bilja, meda, slastica i koješta drugo. 

Unatoč hladnoći, plato je bio pun posjetitelja razne životne dobi koji su uz kuhano vino uživali u sjajnoj glazbi najprije orkestra „Balsika“, a potom popularnih muzičara i vokalnih solista Hame i Neska koji su publiku izazvali na ples i igru.  

 ''Ove godine smo u organizaciju Adventa kao vremena došašća krenuli relativno kasno, ali ćemo Tuzlacima i gostima omogućiti da uoči blagdana i poslije, sve do 30. prosinca, uživaju u glazbi, bogatoj gastronomskoj ponudi i drugim sadržajima koji će ove dane učiniti ljepšim i zabavnijim. Iduće godine sigurno će Advent trajati mjesec dana i tada će programski sadržaji biti bogatiji'', izjavio je za Fenu Oliver Jurišić, predsjednik Udruženja „Venus amica“. 

Foto: Tuzlanski.ba / Mnogobrojni posjetitelji



 Pokrovitelj „Adventa 2017“ je Gradska uprava Tuzla, a organizatori su istakli da je cilj ovog događaja njegovanje pozitivnih vrijednosti ljudskog života, suživot, razumijevanje i međusobno poštovanje.

 Na „Adventu 2017“ sudjeluje više poznatih vinarija, destilerija žestokih pića, mesnih industrija, proizvođača sira, piva i slatkiša iz oba bh. entiteta, a za iduću godinu najavljen je dolazak i tvrtki iz Srbije i Hrvatske.  

 Program „Adventa 2017“ upotpunit će desetak glazbenih grupa i vokalnih solista. 

 Program svakog dana počinje u 18, a završava u 23 sata, s tim što će na Badnjak (24. prosinca) trajati mnogo duže, rečeno je. 

Kopirati
Drag cursor here to close