HPD Prenj 1933

U susret proljeću: Prijavite se za izlet na vrh Sv. Ilija na Pelješcu

Po dobrom, starom, običaju i ove godine naše društvo građane iz ustaljene mostarske svakodnevice vodi na poluotok Pelješac u susret proljeću i moru i mirisu divljih naranči.
Lifestyle / Flash | 02. 04. 2018. u 12:29 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Već tradicionalno HPD Prenj 1933, u suradnji sa Stanicom planinarskih vodiča Mostar, organizira izlet za građanstvo na vrh Sv. Ilija na Pelješcu.  Izlet je planiran za nedjelju, 08.04.2018.

''Po dobrom, starom, običaju i ove godine naše društvo građane iz ustaljene mostarske svakodnevice vodi na poluotok Pelješac u susret proljeću i moru i mirisu divljih naranči.

Provest ćemo se obalom do Malostonskog zaljeva odakle atraktivnim putem koji nas vodi kroz maslinike, vinograde i malena mjesta poluotoka, putujemo do Orebića odakle kreće pješački dio izleta.

Penjući se od mora prema vrhu pogled će nam obuhvaćati sve širi krajolik; Orebić i njegovu pitoresknu okolinu, te otok Korčulu i otočiće koji su se kao biseri rasuli po moru od Korčule do Orebića. Sa samog vrha, ako nam vjetar i oblaci budu skloni, vidik će nam se otvoriti i prema samom rubu poluotoka i mjestašcima koja su se smjestila na tom dijelu, te na kopno sa sjeverne strane i more s južne. Oni koji su ikada bili na vrhu sv. Ilija uvijek mu se vraćaju  jer je jedinstven osjećaj boraviti i uživati u širini i ljepoti vidika koji se promatraču otvara pred očima.

Oni, pak, čije noge nisu dovoljno izdržljive da bi mogli ići na vrh, mogu nam se također pridružiti i provesti divan dan uživajući u šetnji uz more, a mogu se i barkicom odvesti do Korčule, bitno je samo pri prijavi naglasiti da ne idu na vrh kako bismo sve dobro isplanirali'', navodi se na stranicama HPD Prenj 1933.

Voditelj izleta je Ivan Leženić.

Više detalja o prijavama potražite na stranicama HPD Prenja.

PLAN IZLETA

7h: – Polazak ispred stadiona Zrinjskog (planirajte doći 10tak minuta ranije kako bi se krenulo točno na vrijeme)

10:h: –  dolazak u Orebić, raspoređivanje na grupe – oni koji idu na vrh i oni koji šetaju po Orebiću i Korčuli

13h: – dolazak na vrh sv. Ilija (sat i pol vremena odmora i uživanja u pogledu)

17h: – okupljanje nakon silaska u Orebić, smještanje u autobus i polazak prema Stonu

18:30: – odmor – kavica i razmjena dojmova u Stonu

20h: – polazak za Mostar

Kopirati
Drag cursor here to close