Imotski

U susjedstvu se podiže najveće svrlo na svijetu

Ovaj Guinnessov rekord napokon je dobio svoje mjesto
Lifestyle / Flash | 23. 07. 2021. u 14:13 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ova etnografska zbirka broji oko 2000 eksponata, a samo svrdala (burgija) je preko 560. Kao takvoj, nedostajalo joj je ono jedinstveno, najveće na svijetu.

U subotu, 24. srpnja u 19 sati podiže se najveće svrdlo na svijetu. Ovaj Guinnessov rekord napokon je dobio svoje mjesto, i to u dvorištu vinarije u naselju Đuzeli u Imotskom. Etnografska zbirka Petar Mustapić (proglašena 2021. godine kulturnim dobrom RH) u suradnji s Vinarijom Đuzel organizira događaj povodom svečanog podizanja najvećeg svrdla na svijetu, Guinnessovog rekorda iz 2011. godine.

Ova etnografska zbirka broji oko 2000 eksponata, a samo svrdala (burgija) je preko 560. Kao takvoj, nedostajalo joj je ono jedinstveno, najveće na svijetu. Stoga se 2011. godine ostvario i taj naum, ušlo se u slavnu Guinnessovu knjigu rekorda, adanas, godinama nakon, eksponat visine 15.15 metara, a širine 10.3 metra dostupan je svim posjetiteljima.

''U dvorištu naše vinarije svrdlo se postavlja da ga, kao i ostale ljepote imotskog kraja, spontano otkriju ljubitelji prirode i vrhunskog vina, istaknuo je vlasnikvinarije i jedan od organizatora'', Stipe Đuzel.

''Pozivamo sve naše sugrađane i ljubitelje tradicije da dođu na otvorenje najvećeg svrdla nasvijetu, i uvjere se je li ono vrijedno Guinnessovog priznanja. Nakon službenog dijela moćićete se zabaviti uz glazbu uživo i prigodni domjenak, naravno uz strogo pridržavanjepropisanih epidemioloških mjera'', rekao je Petar Mustapić, organizator događaja i vlasnik Etnografske zbirke i Guinnessovog rekorda.

Vinogradi se nalaze na 700 metara nadmorske visine, što ih čini jednim od najviših vinograda u Hrvatskoj.

Kopirati
Drag cursor here to close