Dom ''Marija Naša Nada''

U Širokom Brijegu obilježen Svjetski dan osoba s Down sindromom

Domaćini i organizatori pravili su palačinke i druge slastice za najmlađe, a druženje je pratio prigodan glazbeni program.
Lifestyle / Flash | 21. 03. 2019. u 12:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dom "Marija Naša Nada'' organizirao je u četvrtak prigodno druženje u Širokom Brijegu, povodom Svjetskoga dana osoba s Down sindromom koji se obilježava u cijelom svijetu kako bi se ljude potaknulo na bolje poznavanje Down sindroma. 

Domaćini i organizatori pravili su palačinke i druge slastice za najmlađe, a druženje je pratio prigodan glazbeni program. 

Druženje su, među ostalim, posjetili širokobriješki gradonačelnik Miro Kraljević i predsjednik Gradskog vijeća Vinko Topić, zatim nogometašice ŽNK Široki Brijeg, predstavnici Udruge osoba s invaliditetom, Centra za socijalni rad, te polaznici Dječjeg vrtića "Trnoružica". 


Down Syndrome International (DSI) službeno je odredio 21. ožujak kao Svjetski dan osoba s Down sindromom (WDSD). Navedeni datum izabran je da bi označio jedinstvenost Downova sindroma u potrostručenju (trisomiji) 21. kromosoma. Svjetski dan syndroma Down (WDSD) prvi put je obilježen u Singapuru 2006. godine, a mnoge organizacije širom svijeta s vremenom će se pridružiti ovoj proslavi preko raznih događaja i aktivnosti, tako da se današnji datum obilježava u cijelom svijetu. 

Simbol Dana sindroma Down su šarene čarape. Nošenjem šarenih čarapa pokazuje se podrška borbi osoba s Down sindromom da se integriraju u društvo. 

Foto: Grad Široki Brijeg / Doma Marija Naša Nada obilježio Svjetski dan osoba s Down sindromom
Kopirati
Drag cursor here to close