Podizanje ekološke svijesti

U Ravnom trodnevno obilježavanje Dana planeta Zemlje

Cilj ovih događanja jesu podizanje razine ekološke svijesti, educiranje i motiviranje građana da se aktivno uključe u borbu za očuvanje planeta Zemlje.
Lifestyle / Flash | 19. 04. 2018. u 07:12 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Arhiva  / Bljesak.info

Javno poduzeće Vjetrenica-Popovo polje d.o.o. Ravno od 20. do 22. travnja organizira obilježavanje Dana planeta Zemlje. 

Prvi dan obilježavanja održat će se radionica “Zakonska regulativa u zaštiti prirode”, tema o modelima upravljanja zaštićenim područjima kroz javnu ustanovu. Slijedit će primjeri dobrih praksi iz Kantona Sarajevo te primjeri upravljanja na lokalnoj razini kroz primjer JP “Parkovi”  i JP “Vjetrenica”. Na radionici će sudjelovati predstavnici svih zaštićenih prirodnih području u FBIH, potencijalna područja, općine, županijska i federalna ministarstva. 

Za drugi dan je predviđena prezentacija i demonstracija “Male škole speleologije” kao oblika izvannastavnih aktivnosti.

U sklopu ove aktivnosti učenici osnovnih škola iz Mostara, Rodoča, Bune, Čapljine, Stoca prisustvovat će edukativnim predavanjima te demonstraciji speleoloških vještina. 

Treći dan upriličit će se izložba “Natura 2000” i izložba o kraškim poljima kao područjima od velike biološke i krajobrazne raznolikosti /hotspot područjima. 

Cilj ovih događanja jesu podizanje razine ekološke svijesti, educiranje i motiviranje građana da se aktivno uključe u borbu za očuvanje planeta Zemlje, priopćili su organizatori. 

Kopirati
Drag cursor here to close