Bez predrasuda

U projektu 'Mostovi povjerenja i suradnje' 800 aktivnosti u 16 škola

Lifestyle / Flash | 28. 04. 2017. u 15:22 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Humanitarno edukativni projekt "Mostovi povjerenja i suradnje" uspješno je završen u Srednjobosanskoj županiji s više od 800 zajedničkih aktivnosti u 16 škola koje rade u jednoj zgradi s dva nastavna plana i programa.

Projekt je dvije godine realizirala nevladina organizacija Genesis Project iz Banje Luke, a projektnim aktivnostima bilo je obuhvaćeno ukupno više od 5.000 učenika i 2.200 roditelja.

Cilj tih aktivnosti bio je razvoj tolerancije, prihvaćanja, uklanjanja predrasuda i stereotipa te razvoj vještina komunikacije i mirnog rješavanja sukoba.

U okviru projekta ukupno je realizirano 292 radionice za djecu, 254 radionice za roditelje, 119 radionica za nastavnike, 112 obrazovnih, lutkarskih predstava za mlađu djecu te 55 obrazovnih, dramskih kazališnih predstava za stariju djecu, dva seminara za učenike i pedagoge/nastavnike iz 16 škola/osam zgrada. Upriličen je i jedan festival jednominutnog filma, osmišljavanje i distribucija brošure za roditelje ("Čujete i ono što vam ne govore") i brošure za djecu ("Znanje se dijeli množenjem").

Projektom su bili obuhvaćeni učenici, roditelji i nastavnici iz OŠ "Busovača" Busovača i OŠ "Kaćuni" Busovača; OŠ "I.G. Kovačić" Fojnica i OŠ "Muhsin Rizvić" Fojnica; OŠ "Braća Jezerčić" Divičani i OŠ "Jajce" Divičani/Kruščica; OŠ "Gromiljak" Kiseljak i OŠ "Kiseljak 1" Bilalovac; OŠ "Braća Jezerčić" Bešpelj/Divičani i OŠ "Jajce" Bešpelj/Kruščica; OŠ "Vitez" Vitez, H-komponenta i OŠ "Vitez" Vitez, B- komponenta; O.Š. "Berta Kučera" Jajce i OŠ "13. rujan" Jajce i OŠ "I osnovna škola" Bugojno i OŠ "III osnovna škola" Bugojno.

Projekt je realiziran uz odobrenje Ministarstva obrazovanja, znanosti, kulture i sporta Srednjobosanske županije, a sve aktivnosti implementirane zahvaljujući podršci projektnih donatora - Njemačke fondacije Schüler Helfen Leben (SHL), američkog veleposlanstva u BiH, švicarskog veleposlanstva u BiH, te Fondacije Robert Bosch Njemačka, priopćeno je iz nevladine organizacije Genesis Project.

Kopirati
Drag cursor here to close