Pod motom "U ime ljubavi"

U Prištini održana prva Parada ponosa, skup prošao bez incidenata

U Prištini je u utorak uz povećane mjere sigurnosti i bez incidenata, završena prva Parada ponosa u kojoj su sudjelovali kosovski predsjednik Hashim Thaci, ministar za europske integracije Durat Hoha, te diplomatski predstavnici i predstavnici poli
Lifestyle / Flash | 10. 10. 2017. u 11:06 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

 U Prištini je u utorak uz povećane mjere sigurnosti i bez incidenata, završena prva Parada ponosa u kojoj su sudjelovali kosovski predsjednik Hashim Thaci, ministar za europske integracije Durat Hoha, te diplomatski predstavnici i predstavnici političkih stranaka.

Šetnju pripadnika gay parade osiguravao je veliki broj pripadnika policije nakon što su mediji sinoć dobili poruku u kojoj je sudionicama manifestacije prijećeno smrću.

Parada je okončana na Trgu Zahir Pajaziti, a prisutnima se obratio jedan od organizatora, rekavši kako je u Prištini danas uspješno održan marš LGBT zajednice na Kosovu.      

Kosovski predsjednik poručio je, pak, kako su svim građanima Kosova zagarantirana jednaka prava.

"Ovdje sam da izrazim podršku ovoj zajednici, da potvrdim da su na Kosovu sve zajednice jednake, a da su država i društvo Kosova izgrađeni na principima slobode i jednakih prava svih zajednica", rekao je Thaci.

Gay povorka je krenula nešto prije podne s Trga Skenderbeg, a sudionici parade ponosa nosili su prepoznatljive zastave u duginim bojama i raznobojne balone.

Oni su nosili i transparente na kojima je pisalo: "To je ona i ona je čovjek", "Nije sve samo crno-bijelo, svet ima mnogo boja"...

Kopirati
Drag cursor here to close