Nestanak

U požarima u Australiji uginulo 8.400 koala

U obraćanju novinarima, ministrica Ley je istakla da je do 30 posto koala na sjevernoj obali Novog Južnog Walesa uginulo tijekom požara koji su zahvatili taj dio zemlje.
Lifestyle / Flash | 27. 12. 2019. u 10:24 Anadolija

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ministrica za zaštitu okoliša Australije Sussan Ley je izjavila da je, prema nekim procjenama, u požarima koji bukte diljem ove zemlje smrtno stradalo i do 8.400 koala, javlja Anadolu Agency (AA).

U obraćanju novinarima, ministrica Ley je istakla da je do 30 posto koala na sjevernoj obali Novog Južnog Walesa uginulo tijekom požara koji su zahvatili taj dio zemlje.

U ogromnim požarima do sada je u cijeloj zemlji izgorjelo oko pet milijuna hektara zemlje, a smrtno je stradalo devet osoba.

Na sjevernoj obali Novog Južnog Walesa živi veliki broj koala - oko 15.000 do 28.000.

Vatrogasci koji se bore sa velikim požarima u najmnogoljudnijoj državi Australije pripremaju se za novi toplotni val, čiji je dolazak najavljen za vikend. Pokušali su iskoristiti trenutne povoljne vremenske uvjete i u četvrtak su krenuli u “ofanzivu“ kako bi smanjili područje koje je pod vatrom.

Vlasti se pripremaju za pogoršanje vremenskih uvjeta kada će se vratiti visoke temperature. Očekuje se da će u Sydneyu u nedjelju biti 31 stupanj Celzijusa, prije nego što će u utorak dostići 35 stupnjeva. U zapadnom predgrađu Sydneya u nedjelju bi temperature mogle dostići 41 stupanj Celzijusa.

U međuvremenu, vatrogasci iz Južne Australije u četvrtak su se borili s požarima na Adelaidea Hillsu. U državi Južna Australija prošle je sedmice uništeno 86 domova nakon što su požari plamtili u katastrofalnim vremenskim uslovma. Očekuje se, međutim, povratak ekstremnih temperatura, pa se u glavnom gradu države Adelaidi očekuje da će u petak temperatura dostići vrtoglavih 40 stupnjeva Celzijusa, čime će početi četverodnevni toplotni val.

Kopirati
Drag cursor here to close