Bura i zahlađenje

U ponedjeljak slab snijeg u Bosni i sjeveru Hercegovine

Žuti meteoalarm zbog jačih udara vjetra izdat je za područja Trebinja i Foče.
Lifestyle / Flash | 22. 03. 2020. u 10:24 Anadolija Agencija

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Žuti meteoalarm zbog jačih udara vjetra izdat je za područja Trebinja i Foče.

Na ovim područjima se očekuje mjestimično pojačan vjetar s udarima većim od 11 metara u sekundi (40 kilometara na sat). 

Jutros je u Bosni vrijeme oblačno sa slabom kišom, na planinama sa slabim snijegom. U Hercegovini je djelomično vedro.

Najhladnije je bilo na Bjelašnici, gdje je izmjereno minus pet stupnjeva, dok je najtoplije bilo u Mostaru, 13 stupnjeva.

Na Ivan Sedlu i Sokocu izmjeren je jedan, u Bihaću dva, Prijedoru, Sanskom Mostu i Srebrenici tri, Bugojnu, Doboju, Gradačcu, Sarajevu i Tuzli četiri, Banjaluci, Bijeljini, Livnu, Zenici i Zvorniku pet, Širokom Brijegu šest, Grudama sedam, Trebinju 11, a u Neumu 12 stupnjeva.

Danas u Bosni i Hercegovini očekuje se pretežno oblačno vrijeme. U Bosni u nizinama će uglavnom padati slaba kiša, a u višim područjima slab snijeg. U večernjim satima slabog snijega može biti i u nizinama. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između tri i osam, na jugu zemlje od 14 do 18 stupnjeva.

U Sarajevu se očekuje oblačno vrijeme sa slabom kišom. Krajem dana i u ranim jutarnjim satima u ponedjeljak će padati i slab snijeg. Najviša dnevna temperatura zraka oko šest stupnjeva, prognoze su meteorologa Federalnog hidrometeorološkog zavoda Bosne i Hercegovine (FHMZBiH).

U ponedjeljak u ranim jutarnjim satima očekuje se slab snijeg u Bosni i sjeveru Hercegovine.

U Bosni tijekom dana pretežno oblačno s novim padavinama u drugoj polovini dana. Većinom će padati snijeg ili susnježica. U nizinama ispočetka će padati i kiša koja će preći u susnježicu i snijeg. U većem dijelu Hercegovine dosta sunčano. Više oblačnosti na sjeveru i istoku Hercegovine. Vjetar u Bosni umjerene jačine sjevernog smjera, povremeno s jakim udarima.

U Hercegovini bura.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između minus šest i nula, na jugu do pet stupnjeva. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između minus dva i četiri stepena, na jugu od pet do devet stupnjeva.

U utorak u Bosni i Hercegovini se prognozira oblačno vrijeme. Većinom će padati snijeg, u nizinama rjeđe susnježica. Izgledno je formiranje snježnog pokrivača od pet do 20 centimetara. Na jugu zemlje lokalno će padati slaba kiša.

Vjetar umjerene jačine sjevernog smjera, povremeno s jakim udarima. Temperatura zraka većinom između minus pet i nula, na jugu od četiri do osam stupnjeva.

U srijedu u Bosni i Hercegovini se prognozira pretežno oblačno vrijeme. Uglavnom će padati slab snijeg ili susnježica, na jugu zemlje sredinom dana slaba kiša. Vjetar većinom slab do umjerene jačine istočnog i sjeveroistočnog smjera. Povremeno jaki udari vjetra se očekuju na sjeveru i sjeveroistoku Bosne.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između minus šest i minus jedan, na jugu do tri stepena. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između minus dva i tri, na jugu od šest do 10 stupnjeva.

Kopirati
Drag cursor here to close