Tomislavgrad

U petak natjecanje Lino višebojac

Lifestyle / Flash | 05. 02. 2017. u 10:30 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prvi ovogodišnji Lino višebojac, projekt pod pokroviteljstvom Federalnog ministarstva obrazovanja, znanosti, kulture i sporta i Ministarstva znanosti, prosvjete, kulture i športa Hercegbosanske a u organizaciji Podravke BiH i Sportskih novosti, održat će se u petak, 10. veljače, u 11 sati u Gradskoj športskoj dvorani u Tomislavgradu.

Cilj ovog projekta je potaknuti učenike osnovnih škola na bavljenje sportskim aktivnostima i razvijanje njihovih sportskih navika te promocija školskog sporta i učeničkog stvarateljstva.

Učenice i učenici iz osnovnih škola, u dobi od 5. do 9. razreda, natjecat će se u osam disciplina, među kojima su trčanje, skok u dalj, izvođenje slobodnih udaraca na gol, pogađanje košarkaškog obruča, te potezanje užeta, a pokazat će i svoje kulturno-umjetničko stvaralaštvo.

Na natjecanju će biti nazočni i lokalni sportisti koji će se družiti s učenicima, motivirajući ih na daljnje bavljenje sportom.

Lino višebojac se treću godinu zaredom realizira u BiH, a nakon Tomislavgrada učeničko sportsko natjecanje se seli u Odžak, Tuzlu, Posušje, Konjic, Cazin, Grude, Bunu, Kakanj i Prijedor.

Kopirati
Drag cursor here to close