Sve spremno za popularnu koridu

U Olovo stižu brojni bikovi šampioni, organizatori traže protivnika za Mesija

Alfa i omega koride je Habib Bjelić, koji u svom vlasništvu ima nekoliko bikova šampiona i koji spada u red najboljih domaćina u Olovu i njegovoj okolini.
Lifestyle / Flash | 17. 04. 2018. u 12:43 Bljesak.info
Kopirati

U Bosni i Hercegovini održavaju se desetine korida, a uz neprikosnovenu Čevljansku koridu posljednjih godina među najpopularnije spada i ona koja se održava na izletištu Buk kod Olova. Alfa i omega koride je Habib Bjelić, koji u svom vlasništvu ima nekoliko bikova šampiona i koji spada u red najboljih domaćina u Olovu i njegovoj okolini.

Habib Bjelić Habibić poznato je lice ljubiteljima korida u našoj zemlji i važi kao jedan od najboljih uzgajivača bikova u našoj zemlji, o čemu najbolje svjedoče i pobjede njegovog Medonje na Čevljanovićima, ali i drugim koridama širom Bosne i Hercegovine. Pored Medonje, na imanju Bjelića u Olovu posebnu pažnju posvećuju svim bikovima, među kojima su i Medo, Krilonja, Lozonja, Divljak… Već sada sve je spremno za koridu na izletištu Buk, koja je zakazana za srijedu, 2. svibnja.

 ''Naša korida je tri u jedan. Uz vrhunsku koridu posjetitelji mogu uživati u teferiču i vašaru. Svatko će za sebe naći nešto. Borbe bikova su glavni razlog što tisuće posjetitelja iz svih krajeva BiH dolaze u Olovo. Ove godine naši gosti će uživati u 25 borbi bikova, a šlag na kraju će biti sudar šampiona, mog Medonje i Zeke Sema Selimovića iz Bihaća. Tu će biti još nekoliko fenomenalnih borbi, a još uvijek tražimo protivnika za Mesija, čiji je vlasnik Adis Sejdić Džango iz Visokog'', kaže organizator Habib Bjelić, koji ističe veliku pomoć 17-godišnjeg sina Enisa, koji brine o odgajanju bikova, ali i zeta Ese Alajmovića.

Organizator se pobrinuo i za šaroliku glazbu, tako da će tijekom koride nastupati Aldina Bajić, „Refkini ahbabi“ te Senada i „Mladi izvori“. Ulaznica za koridu na izletištu Buk kod Olova košta samo 5 KM.

 

Kopirati