Winterville

Novu godinu Mostarci dočekuju uz Hladno pivo

Winterville će se događati na više lokacija u gradu s puno više sadržaja, kazali su organizatori na konferenciji za medije povodom predstavljanja Zimskog grada.
Lifestyle / Flash | 12. 11. 2019. u 12:40 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Grad Mostar krenuo je s pripremama za doček Nove godine. Prošlogodišnjim iskustvom i malo drugačijim konceptom Winterville, koji će trajati od 1. prosinca do 9. siječnja, ove godine donijet će gradu Mostaru dašak blagdanskog ugođaja.

Foto: Bljesak.info / Konferencija za medije povodom otvorenja zimskog grada

Winterville će se događati na više lokacija u gradu s puno više sadržaja, kazali su organizatori na konferenciji za medije povodom predstavljanja Zimskog grada.

''Ove godine od 1. prosinca kreće Advent Winterville i bit će stacioniran ispred Kosače gdje će se nalaziti dio kućica. Zatim ćemo imati Market by Winterville koji kreće od 14. prosinca i obuhvaća šetalište, Korzo i Musalu.  Kao poseban ovogodišnji događaj bit će Magic wineterville koji će biti stacioniran u parku gdje će se upriličiti posebna bajka s klizalištem za djecu, ali i za odrasle, s više zabavnog sadržaja poput gastronomskih sajmova i slično'', kazali su organizatori.

Kako su istaknuli, ove godine puno veća je površina zimskog grada i više ljudi i ustanova je uključeno u njegovu realizaciju.

''Advent by Wintherville bit će otvoren ispred Kosače paljenjem prve adventske svijeće na vijencu povodom prve nedjelje došašća. Programski sadržaj koji će biti kreiran zamišljen je kao jedan spoj tradicionalnih predbožićnih manifestacija koji se inače događaju u Kosači. Sada želimo izaći na Trg i ponuditi građanima te sadržaje. Tu neće biti zastupljeni toliko komercijalni sadržaji, nego će se više orijentirati na humanitarni karakter'', kazao je Danijel Vidović, ravnatelj Hrvatskog doma hercega Stjepan Kosača.

Foto: Bljesak.info / Konferencija za medije povodom otvorenja zimskog grada

''Pored Kosače koncerte ćemo organizirati i na ove druge tri zone, Šetnicu, Musalu i Korzo gdje će se održavati Market by Winterville. Od šetnice ćemo napraviti jednu veselu ulicu na kojoj će biti potpuno uglazbljena kako bi se dobilo osjećaj Winetevilla'', poručio je Orhan Maslo, voditelj rock škole Mostar.

Foto: Bljesak.info / Konferencija za medije povodom otvorenja zimskog grada

I ove godine doček nove godine će biti veseo i rasplesan, poručuju organizatori.

Doček dječje Nove godine organiziran je 31. prosinca u 12 sati. Ove godine zabavu za odrasle otvara grupa Twist i oni će biti uvod u glavni dio programa. Zatim slijedi istarska grupa Gustafi koji će uraditi poseban uvod zagrebačkoj grupi Hladno pivo koja će uvesti Mostarce u Novu Godinu.

Foto: Bljesak.info / Konferencija za medije povodom otvorenja zimskog grada

Za dan poslije nastupit će mostarski Big Band koji predvodi Damir Bunoza, a nakon njih Mostarce će zabavljati poznata sarajevska grupa Crvena jabuka.

Grad je ove godine nabavio 25 kućica za raspodjelu zainteresiranima koji će biti postavljeni na ovih pet lokacija. Svi zainteresirani za najam ovih kućica moći će aplicirati putem prijave koja će biti objavljena na stranicama Grada Mostara. Cijena kučica je određena po kategorijama, tako je ona 100 KM za tradicionalne zanate, 300 KM za trgovine i za ugostiteljstvo 500 KM.

Foto: Bljesak.info / Konferencija za medije povodom otvorenja zimskog grada

Od sutra, 13. studenog svi zainteresirani mogu u Službi za gospodarstvo Grada Mostara u Fejićevoj ulici doći i vidjeti grafički primjer kućica.

Iz Grada Mostara pozvali su mlade glazbenike da se prijave i sudjeluju na ovim događanjima.

Kopirati
Drag cursor here to close