Uz pridržavanje mjera

U Njemačkoj zabrana masovnih okupljanja moguća do kraja godine

Mjere poput nošenja zaštitnih maski u javnom prijevozu i trgovinama kao i održavanje razmaka od 1,5 metara bi trebali i dalje ostati na snazi "jer su se pokazali učinkovitima", navodi se u dokumentu.
Lifestyle / Flash | 17. 06. 2020. u 14:25 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zabrana događaja s većim brojem osoba bi u Njemačkoj na snazi trebala ostati do kraja listopada a možda čak i do kraja godine, proizlazi iz dokumenta njemačkih saveznih pokrajina oko kojeg bi one i savezna vlada u srijedu trebali raspravljati u Berlinu.

"Masovni događaji poput narodnih i crkvenih slavlja te koncerata bi trebali ostati zabranjeni do kraja listopada", proizlazi iz dokumenta savezne pokrajine Bavarske koji bi trebao poslužiti kao podloga za raspravu premijera njemačkih saveznih zemalja a kako prenose njemački mediji.

Prema istim informacijama, masovna okupljanja bi trebala ostati zabranjena do kraja godine.

Mjere poput nošenja zaštitnih maski u javnom prijevozu i trgovinama kao i održavanje razmaka od 1,5 metara bi trebali i dalje ostati na snazi "jer su se pokazali učinkovitima", navodi se u dokumentu.

Popuštanja mjera bi trebalo biti kod ograničenja okupljanja građana u javnom prostoru i to na onaj dio koji se odnosi na pravilo o dozvoli okupljanja samo za osobe iz dva kućanstva.

Ubuduće bi se mogle nalaziti i osobe koje pripadaju i tri i više kućanstava.

Također bi i pravilo o razmaku trebalo biti ukinuto za osobe iz kruga poznanika ili npr. kolega s radnog mjesta.

No građane se i dalje upozorava da minimaliziraju broj osoba s kojima održavaju redoviti kontakt.

Vrtići i škole bi nakon ljetnih praznika trebali normalno početi s radom a pritom neće više važiti pravilo razmaka od 1,5 m.

Nekoliko premijera saveznih pokrajina je apeliralo na svoje kolege da što više mjera u borbi protiv pandemije koronavirusa ostane jedinstveno u svih 16 saveznih pokrajina.

Neke savezne zemlje, poput Tirinške i Brandenburga, ukinule su gotovo sve mjere, s iznimkom nošenja maski u javnom prijevozu i trgovinama i održavanja razmaka.

O predloženim mjerama premijeri saveznih pokrajina bi u srijedu poslijepodne trebali raspravljati s kancelarkom Angelom Merkel.

Ovo je prvi fizički susret premijera saveznih pokrajina i kancelarke Merkel nakon uvođenja mjera sredinom ožujka.

Kopirati
Drag cursor here to close