Najveći do sada

U nedjelju počinje “Božić u Busovači”!

Ovogodišnji “Božić u Busovači”, najveći i najbogatiji do sada, bit će održan od 3. do 31. prosinca 2017. godine, u samom središtu grada, ispred prekrasne župne crkve sv. Ante Padovanskog.
Lifestyle / Flash | 01. 12. 2017. u 20:47 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

 Foto: Božić u Busovači
 
Zvuci ugodne božićne glazbe, mirisi domaćih delicija, kuhanog vina i raznih poslastica,… Ma dovoljno je samo da se prepustite uživanju… U nedjelju počinje “Božić u Busovači”!
 
Ovogodišnji “Božić u Busovači”, najveći i najbogatiji do sada, bit će održan od 3. do 31. prosinca 2017. godine, u samom središtu grada, ispred prekrasne župne crkve sv. Ante Padovanskog.
 
Projekt pod sloganom “Božićna čarolija kakvu ste davno poželjeli” počet će prigodnim paljenjem božićnih lampica u središtu grada u nedjelju, 3. prosinca, oko 18 sati. Tada je planirano i zajedničko ukrašavanje božićne jelke i otvorenje adventskih kućica ispred župne crkve.
 
U 19 sati počinje koncert “Musica aeterna” na kojem će nastupiti desetak solista, profesora, solista i članova Sarajevske opere i filharmonije te studenti Muzičke akademije u Sarajevu. Program će upotpuniti vokalni sastav “Gloria” iz Busovače.
 
Bit će ovo veliki umjetnički događaj za Busovaču. Glazbenu čaroliju u naš grad donijet će umjetnici izvodeći djela: Schuberta, Dvořáka, Albinonija, Chopina, Saint-Saënsa, Mascagnija, Granadosa, Poncea i dr.
 
''Nakon toga, tijekom cijelog prosinca, u posebno osvijetljenom i ukrašenom središtu grada, družit ćemo se s građanima Busovače i okolice, a adventske kućice će brojnim posjetiteljima ponuditi kuhano vino, čaj, kolače, krafne i druge kulinarske delicije'', navode organizatori.
 
Projekt “Božić u Busovači” zamišljen je kao kombinacija kulturno-umjetničkog i gastronomskog programa. U dinamičnom, vedrom i optimističnom duhu održat će se 15-ak različitih događaja koji su kombinacija suvremenog, tradicijskog, sportskog i zabavnog, kao i paljenje adventskih svijeća svake nedjelje na adventskom vijencu postavljenom u župnom dvorištu.
 
''Adventske kućice bit će otvorene svake srijede, petka, subote i nedjelje od 17 do 21 sat. Ažurirani podatci i informacije o sadržajima i događanjima bit će konstantno objavljivani na službenoj Facebook stranici “Božić u Busovači” koju prati nešto više od 700 ljudi, a njihov broj iz sata u sat sve je veći. Svi ste pozvani'', priopćili su organizatori ovog događaja.
Kopirati
Drag cursor here to close