Pad temperatura

U nedjelju kiša, od ponedjeljka poslijepodne postupno razvedravanje

Pročitajte kakvo nas vrijeme očekuje sljedećih nekoliko dana.
Lifestyle / Flash | 25. 08. 2018. u 11:30 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Bosni i Hercegovini će u subotu veći dio dana prevladavati pretežno sunčano vrijeme. Uslijed razvoja konvektivne naoblake u poslijepodnevnim i večernjim satima u Bosni su izgledni lokalni pljuskovi i grmljavina.

Vjetar slab do umjerene jačine. U većem dijelu zemlje vjetar južnog i jugozapadnog smjera. Na sjeveru i sjeveroistoku zemlje vjetar sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 28 i 34 stupnja Celzijeva.

U nedjelju, 26. kolovoza, prognozira se jača naoblaka koje će u Bosni i Hercegovini uvjetovati kišu, pljuskove i grmljavinu. Već u jutarnjim satima oblačno u Krajini, zapadnim i sjevernim područjima Bosne. Do sredine dana postupna naoblaka u središnjim i istočnim područjima. U Hercegovini naoblaka umjerena do pretežna. Vjetar umjerene jačine. U Bosni vjetar sjevernog i sjeverozapadnog smjera. U Hercegovini veći dio dana vjetar južnog smjera.

U poslijepodnevnim satima vjetar će u Hercegovini promijenuti smjer na sjever. Temperatura zraka u Krajini, zapadnim i sjevernim područjima Bosne između 14 i 19 stupnjeva Celzijevih. U središnjim i istočnim područjima najviša dnevna temperatura zraka između 20 do 26 stupnjeva Celzijevih, s početkom padalina temperatura u opadanju. Na jugu zemlje jutarnja temperatura zraka od 17 do 21 stupanj Celzijev, a najviša dnevna između 25 i 29 stupnjeva Celzijevih.

U ponedjeljak, 27. kolovoza, pretežno oblačno u središnjim, istočnim i sjevernim područjima Bosne. Umjerena naoblaka se očekuje u Krajini i zapadu Bosne. U Hercegovini više naoblake prije podne. U drugoj polovini dana razvedravanje. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 8 i 14 stupnjeva Celzijevih, na jugu zemlje od 14 do 18 stupnjeva Celzijevih. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 15 i 22 stupnja Celzijeva, na jugu zemlje od 26 do 29 stupnjeva Celzijevih.

U utorak, 28. kolovoza, u većem dijelu Bosne pretežno sunčano. U središnjim i istočnim područjima Bosne prije podne oblačno, a u drugoj polovini dana razvedravanje. U Hercegovini pretežno sunčano. Više naoblake prijepodne na sjeveru Hercegovine. Vjetar slab do umjerene sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 9 i 14 stupnjeva Celzijevih, na jugu zemlje od 14 do 18. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 20 i 26 stupnjeva Celzijevih, na jugu zemlje od 28 do 31 stupanj Celzijev.

U srijedu, 29. kolovoza, u Bosni i Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. Vjetar slab istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 10 i 14, na jugu zemlje od 15 do 18 stupnjeva Celzijevih. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 24 i 29, na jugu zemlje od 29 do 32 stupnja Celzijeva, priopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close