3. srpnja

U nedjelju biciklijada povodom 115 godina od prvog Ćire

Lifestyle / Flash | 01. 07. 2016. u 08:18 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Povodom obilježavanja 115. godišnjice od puštanja u promet uskotračne pruge na području Hercegovine, u nedjelju, 3. srpnja, na području Hutova blata bit će upriličena Ćirina biciklijada na kojoj se očekuje više stotina biciklista iz cijele BiH, ali i iz susjednih zemalja.

Biciklijada se organizira u sklopu projekta "Bicikliranjem kroz povijest" - Revitalizacija stare uskotračne pruge "Ćiro" koji se realizira uz financijsku potporu Europske unije. Star i cilj je u Parku prirode "Hutovo blato", ispred hotela "Park" na Karaotoku, s početkom u 10 sati. Za sve sudionike osiguran je ručak na Karaotoku te osvježenje kod stare željezničke stanice u Brštanici. Bicilijada se vozi područjem Parka prirode Hutovo blato te uređenom makadamskom trasom bivše uskotračne pruge od Dračeva do Brštanice. Trasa biciklijade prolazi kroz 10 tunela i preko dva mosta, a vozit će se obodom Hutova blata s kojeg se pruža fantastičan panoramski pogled na park prirode.

Biciklijada se organizira uz podršku Biciklističkog kluba Mostar, Parka prirode "Hutovo blato", hotela "Park" na Karaotoku te vode "Leda". Projekt "Bicikliranjem kroz povijest" - Revitalizacija stare uskotračne pruge "Ćiro" financira Europska unija u okviru Programa Prekogranična suradnja Hrvatska - Bosna i Hercegovina, a implementira Javno poduzeće "Vjetrenica-Popovo polje" Ravno i partneri Regionalna razvojna agencija REDAH, Regionalna razvojna agencija DUNEA, Udruga za promociju biciklizma "Hercegovina Bike", Turistička zajednica Općine Konavle, Turistička organizacija Opštine Trebinje te općine Čapljina, Ravno i Neum.

Projektom je predviđeno uređenje i obilježavanje biciklističke trase od Mostara do Dubrovnika i Konalava, te do Trebinja u dužini oko 200 kilometara.

Izjave za medije bit će upriličene od 9:30 do 9:45 sati u hotelu Park u Hutovu Blatu.

Više informacija o biciklijadi može se vidjeti ovdje.

Kopirati
Drag cursor here to close