Summer Youth Programme

U Mostaru humanitarni buvljak bez novca

Lifestyle / Flash | 06. 07. 2017. u 08:30 Ma.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Srednjoškolci iz Mostara koji trenutno sudjeluju na ljetnoj školi Mostar Summer Youth Programme (MSYP) organiziraju svoj prvi 'humanitarni buvljak bez novca' u suradnji s njemačkom fondacijom Schuller Helfen Leben.

MSYP buvljak će se održati 6. srpnja, iza stare knjižnice na Šetnici Nikole Šubića Zrinjskog od 19 – 21h, a ideja ovog događaja je da svi sudjeluju dijeljenjem stvari koje im više nisu potrebne.

''Osnovni princip po kojem radimo jeste: Što ti ne treba – donesi, što ti treba – odnesi! Možete donijeti knjige, odjeću, igračke, sitni namještaj, hranu i slično. Obzirom na to da je ovo događaj humanitarnog karaktera, svi prikupljeni predmeti će biti donirani udruzi ''Naša djeca''. Događaj će voditi studenti – volonteri, te će vas uz mogućnost razmjene stvari, dočekati glazba, limunada i hrana koju sakupimo'', navode organizatori u priopćenju.

''Naša djeca'' je udruženje građana i prijatelja djece bez roditeljskog staranja i osoba s posebnim potrebama, osnovano s ciljem i misijom pomoći navedenoj populaciji i već zadnje četiri godine su partneri Mostar Summer Youth Programme-a.

Inače, MSYP je besplatna ljetna škola koja mladim ljudima starosti od 14 – 19 godina, iz Mostara i regije, pruža priliku da rade na svom osobnom razvoju i stjecaju ključne osobine.

Program osnažuje obrazovnu, socijalnu i profesionalnu ambiciju polaznika i polaznica kroz umrežavanje s različitim organizacijama u ovoj regiji.

Kopirati
Drag cursor here to close