Najznačajniji projekt

U Mostaru 'Donatorska večer' za banku koštane srži

Lifestyle / Flash | 14. 04. 2016. u 17:28 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Svečanom salonu Ljetnikovac Radobolja, održala se u četvrtka navečer Donatorska večer za banku koštane srži u organizaciji Sveučilišne kliničke bolnice Mostar.

U bogatom i kulturnom zabavnom programu su sudjelovali Maja Šuput, Mate Bulić, Marko Bošnjak i gosti iznenađenja, a u revijalnom dijelu je organizirana tombola i aukcija.

NVO MALA je nositelj projekta Banka koštane srži u Bosni i Hercegovini i do sada su ostvarili zavidne rezultate.

Veleposlanici projekta su poznate i zaslužne osobe iz Bosne i Hercegovine i vjerski velikodostojnici, monsinjor Vinko Puljić, reisu-l-ulema Mustafa Kavazović, vladika Grigorije i Jakov Finci.

Potpisani su Sporazumi o suradnji s Federalnim ministarstvom zdravstva, Ministarstvom zdravstva Hrvatske, KBC Zagreb, Zakladom Ana Rukavina.

U sklopu Mostarskog sajma, banka koštane srži ima svoj info prostor, gdje će uz projekt biti predstavljeni i svi prijatelji projekta.

Tipizacije uzoraka krvi trenutno se rade u KBC Zagreb i do sada je tipizirano oko 1000 uzoraka. Cijena jedne tipizacije je 400,00 eura. Za sada je BH Registar s tipiziranim uzorcima u sklopu Hrvatskog registra, što je još jedan pokazatelj koliko KBC Zagreb i Hrvatska istinski pomažu, rekli su ranije organizatori.

Federalni ministar zdravstva dr. Mandić je dao suglasnost da Registar Banke koštane srži bude u SKB Mostar, a stručni tim predvode ravnatelj dr. Ante Kvesić i dr. Jadranka Knežević.

S Bankom koštane srži u Bosni i Hercegovini, tipizacije i transplantacije će se raditi u njihovim centrima po znatno nižim cijenama što će za bh. građane biti spas i nada za novi život, rekli su ranije organizatori.

Kopirati
Drag cursor here to close