Upozorenje izdano

U Mostaru će pasti i do 50 litara kiše

U BiH sutra oblačno s kišom, na planinama snijeg
Lifestyle / Flash | 13. 12. 2017. u 14:12 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Hercegovini i u jugozapadnim područjima sutra će biti pretežno oblačno vrijeme. Prijepodne lokalno će biti sa slabom kišom.

U ostalim dijelovima BiH umjereno do pretežno oblačno, a tijekom dana doći će do postupnog povećanja oblačnosti i padalina. Na planinama padat će susnježica i snijeg.

Poslijepodne više padalina bit će u Hercegovini i na jugozapadu Bosne. Vjetar će biti slab do umjerene jačine južnog smjera, a poslijepodne u Krajini i na planinama pojačan, na trenutke sa olujnim udarima. Jutarnja temperatura zraka većinom između -1 i 4, na jugu zemlje od 3 do 6, a najviša dnevna između 6 i 12 stupnjeva.

U Sarajevu sutra će biti umjereno, a poslijepodne i pretežno oblačno s kišom. Jutarnja temperatura oko 2, a najviša dnevna oko 7 stupnjeva.

U BiH danas je oblačno vrijeme s kišom, na planinama sa snijegom.

Temperature zraka u 13.00 sati: Bjelašnica -1 stupnjeva, Gradačac 1, Bijeljina, Brčko i Tuzla 2,Banja Luka, Doboj, Ivan-sedlo, Jajce, Prijedor i Sokolac 3, Bihać, Sanski Most, Srebrenica i Zvornik 4, Bugojno, Sarajevo i Zenica 5, Livno 6, Grude 9, Široki Brijeg 10, Mostar 11, Stolac i Trebinje 12, priopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Na području mostarske regije je zbog kiše upaljen žuti meteoalarm koji označava potencijalno opasno vrijeme. ''Prognozirana akumulirana količina padalina između 30 i 50 litara po metru kvadratnom'', navedeno je u upozorenju meteoalarma.

Kopirati
Drag cursor here to close