Zbog zaraze

U kući dezinficirajte tablete, sve ručke, prekidače, slavine...

Razmislite i o korištenju proizvoda za jednokratnu upotrebu. Dezinfekcijske maramice i papirnati ručnici su bolja opcija jer njihovom uporabom nećete širiti klice kao što to može biti slučaj kod ponovne upotrebe krpa.
Lifestyle / Flash | 10. 03. 2020. u 08:53

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tijekom zime najbolje je zamotati se u deku, piti čaj i gledati TV. Naravno, ako za to nije razlog gripa ili prehlada. Zato je važno znati pravilno čistiti površine u kući da izbjegnete širenje zaraze.

Puno stvari možete učiniti kako biste spriječili širenje bolesti tijekom sezone gripe i prehlade. No, dok brinete o pranju ruku i cijepljenju kako biste zaštitili svoje tijelo, trebate misliti i na vaš dom jer je ono jedno od mjesta gdje se možete zaraziti zbog nepravilno očišćenih površina. Naime, virus gripe može živjeti na tvrdim površinama i do 48 sati.

Ipak, uključivanje nekih jednostavnih promjena u vašu redovnu rutinu čišćenja može vam pomoći da eliminirate klice koje ulaze u vaš dom. Koristite sredstva za čišćenje koje će ubiti virus gripe, a savjetuje se uporaba sredstava za čišćenje koja sadrže klor, vodikov peroksid, deterdžente (sapun), jodoforme (antiseptici na bazi joda) ili alkohole, pišu 24sata.

Također, koristite dezinfekcijska sredstva prema uputama na pakiranju: brzo raspršivanje i brisanje nije dovoljno za dezinfekciju. Općenito, trebate nanijeti dovoljno dezinficirajuće otopine koja treba neko odstajati na površini neko vrijeme. (To vrijeme trajanja uvijek je naznačeno na naljepnici)

Razmislite i o korištenju proizvoda za jednokratnu upotrebu. Dezinfekcijske maramice i papirnati ručnici su bolja opcija jer njihovom uporabom nećete širiti klice kao što to može biti slučaj kod ponovne upotrebe krpa, piše Apartment Therapy.

U nastavku stoje savjeti kako očistiti određena područja u domu koja su obično puna virusa i bakterija:

Svako jutro nakon što ustanete:

Zamijenite kuhinjske krpe novima i očistite spužve
Zamijenite ručnike u kupaonici (ili prijeđite na one jednokratne tijekom sezone gripe)

Svaki put kada čistite kuhinju:

Očistite i dezinficirajte ručke ormara i ladica
Obrišite vrata hladnjaka, mikrovalne i pećnice
Dezinficirajte slavinu

Svaki put kada čistite stolić u dnevnom boravku:

Dezinficirajte telefone i tablete
Obrišite daljinski upravljač i upravljače za igre
Obrišite kvake i drške za stepenice, ako ih imate

Svaki put kada čistite podove:

Čistite prekidače za svjetlo u svakoj prostoriji koju čistite
Obrišite stolove i uredski pribor

Svaki put kada čistite kupaonicu:

Dezinficirajte ručke za toalet
Dezinficirajte slavine i ručke na slavinama

Kopirati
Drag cursor here to close