Savršen svijet

Na Boračkom jezeru - zajedno 250 izviđača iz BiH, Srbije i Crne Gore

Djeca i omladina iz Herceg Novog, Niša, Prijepolja, Bajne Bašte, Vareša, Tešnja, Mostara, Sarajeva, Trebinja, Prijedora i Zenice, širit će prijateljstvo i učiti o ljepoti života u prirodi.
Lifestyle / Flash | 24. 07. 2018. u 14:53 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Izviđačkom centru "Mostar-Zenica" na Boračkom jezeru iznad Konjica danas je otvoren 7. interetnički kamp "Savršen svijet", u kojem sudjeluje 250 izviđača iz BiH, Srbije i Crne Gore. Od toga je 180 djece i 70 odraslih volontera.  

Kamp je svečano otvorila novi ataše za kulturu i obrazovanje u Veleposlanstvu SAD-a u BiH Holly Zardus.  

''Ja sam samo sedam dana u BiH i već volim ovu zemlju. Nadam se da će svi sudionici kampa biti bogatiji za mnoga nova prijateljstva'', kazala je Zardus, kojoj je ovo i prvi diplomatski angažman u Europi.  

Tijekom desetodnevnog boravka u ovom kampu, koji od samog početka podržava Veleposlanstvo SAD-a u BiH, djeca i omladina iz Herceg Novog, Niša, Prijepolja, Bajne Bašte, Vareša, Tešnja, Mostara, Sarajeva, Trebinja, Prijedora i Zenice, širit će prijateljstvo i učiti o ljepoti života u prirodi.  

''Ovo je osma, završna ovogodišnja aktivnost u okviru ovog kampa, tijekom kojeg su volonteri odradili oko 25.000 sati raznih aktivnosti, u kojima je sudjelovalo 1.405 djece'', kazao je predsjednik Saveza izviđača Grada Zenica Edin Šarić.   

Partner u organizaciji ovog kampa zeničkim izviđačima su izviđači Odreda "Mladen Stojanović" iz Prijedora, koji je u zimskom periodu domaćin ovog kampa na Mrakovici.  

''Malo je tko vjerovao da ćemo ovaj kamp, praktično, pretvoriti u tradiciju, a što ćemo nadam se, uz podršku Veleposlanstva  SAD-a, uspjeti i održati'',  kazao je starješina Odreda iz Prijedora Ernest Badnjević.   

Za kraj su braća Alen i Deni Bičakčić, inače i skijaši, izvršili uspon na novu vještačku stijenu, koja će služiti i kao promatračnica, za koju je prijatelj zeničkih izviđača Darko Rašković iz Australije donirao 3.000 australijskih dolara.

Kopirati
Drag cursor here to close