Promotivna kampanja

U Hercegovini kreće kampanja protiv trgovine ljudima

Lifestyle / Flash | 06. 08. 2012. u 12:58 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U okviru projekta "Prevencija trgovanja ljudima na području Hercegovine", Udruga 'Novi put' u kolovozu planira aktivnosti vezane za provođenje promotivne kampanje pod nazivom "Ja sam protiv trgovanja ljudima".

Kampanja ima za cilj prevenciju i borbu protiv trgovanja ljudima, i podizanje svijesti javnosti o tom fenomenu koji predstavlja jedan od najtežih oblika kršenja ljudskih prava, a kampanja će se provoditi na području Hercegovine, priopćeno je iz Udruge "Novi put". Spomenuti projekt financijski je podržalo njemačko Veleposlanstvo u BiH.

"Prema posljednjem izvješću State Departmenta, Bosna i Hercegovina je izvor, destinacija i tranzitna zemlja za muškarce, žene i djecu koji su izloženi trgovini ljudima u svrhu seksualnog iskorištavanja. BiH je iz grupe 1 prešla u grupu 2, zbog, između ostalog, neprovođenja preventivnih aktivnosti na sprječavanju i borbi protiv trgovine ljudima. Od početka 2012. godine otkrivena su dva slučaja trgovanja ljudima u svrhu seksualne eksploatacije, a žrtve su bile maloljetne državljanke BiH", navodi se u priopćenju.

Kopirati
Drag cursor here to close