Ožalošćeni

U Crnoj Gori osvanula Mugabeova osmrtnica

Fotografiju osmrtnice objavila je Instagram stranica Podgorički vremeplov.
Lifestyle / Flash | 10. 09. 2019. u 19:49 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prije nekoliko dana preminuo je bivši predsjednik Zimbabvea i diktator Robert Mugabe, a u crnogorskom Prčnju osvanula je njegova osmrtnica.

Fotografiju osmrtnice objavila je Instagram stranica Podgorički vremeplov.

"Tužnim srcem javljamo da je u svojoj 95-oj godini, posle duge i teške bolesti preminuo naš dragi Robert Gabriel Mugabe. Datum i mesto sahrane biće naknadno saopšteno", piše na osmrtnici, u čijem potpisu stoji rukovodstvo Mjesne Zajednice Prčanj.

Nije poznato tko je točno dao napraviti osmrtnicu, no izazvala je brojne komentare na društvenim mrežama. Mugabe, koji je tom južnom afričkom državom vladao gotovo četiri desetljeća od stjecanja neovisnosti od Velike Britanije 1980. godine, bio je prisiljen podnijeti ostavku u studenome 2017. nakon vojnog prevrata, prenosi Index.hr.

Heroj afričkog oslobođenja, kako su ga nazivali kada je ukinuo gotovo stoljetnu vladavinu bjelačke manjine, predsjednik Mugabe preobrazio se u karikaturu afričkog despota koji se 37 godina grčevito držao vlasti ne prežući ni pred čime dok je zemlja tonula u kaos, sve do trenutka kad je prije nešto manje od dvije godine morao odstupiti s mjesta predsjednika.

Kopirati
Drag cursor here to close