Mozaični magazin

U cilju zaštite šume koristite plastične jelke

''Posebno u vrijeme Božića i Nove godine potrebno je voditi računa o okolišu i ekološkom aspektu proslave, te djelovati preventivno''.
Lifestyle / Flash | 23. 12. 2017. u 19:17

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Udruženje umjetnika "Planet poezija" i Udruga "Libertas" posvetili su ove subote mozaični magazin obilježavanju novogodišnjih i božićnih praznika te ukazali na to da se vodi računa o otpadu koji ostane nakon proslava i ne sijeku jelke zarad ugođaja.

Stručnjak za upravljanje kvalitetom zraka, klimatske promjene i ekologiju Martin Tais podsjetio je da predstoje praznici kad se kite jelke, koje nakon kratke upotrebe budu bačene na otpad. U cilju zaštite šume predlaže da se ne sijeku jelke, nego da se za potrebe kićenja koriste vještačke jelke. To, kako je kazao, neće ništa umanjiti čar praznovanja, a doprinijet će zaštiti šuma.

''Posebno u vrijeme Božića i Nove godine potrebno je voditi računa o okolišu i ekološkom aspektu proslave, te djelovati preventivno. Naime, u tom blagdanskom razdoblju količina otpada se udvostručuje i to postaje sve veći problem ne samo BiH, nego i država širom svijeta'', rekao je Tais.

PR  / V. mozaični magazin uživo Duga Presshura

Klub SSH danas je, za potrebe mozaičnog magazina, bio ukrašen radovima od kojih je većina bila napravljena od recikliranih materijala, a djelo su polaznika radno-okupacionih radionica Udruženja "Libertas" i Udruženja za podršku osobama s intelektualnim teškoćama "Oaza".

Organizatori skupovima te vrste spajaju kulturu i aktualne događaja u društvu, a u pet programa sudionici su im bili ljudi raznih profila (umjetnici, sportaši, novinari…).

U stalnoj rubrici programa "Šik klasik, jer se sluša..." profesor glazbe Enes Ibričević odsvirao je skladbe Joaquina Malatsa i Joaquína Turina na gitari. U rubrici "Vječno zrele zelene melodije", koja obuhvaća popularnu glazbu urednik Marijo Pejić predstavio je ponajbolje skladbe pop, rock, šlagere i dječije skladbe posvećene Novoj godini. U rubrici "Alka poetika" profesorica književnosti Tamara Čapelj predstavila je stvaralaštvo pjesnika Miroslava Mike Antića, dok je književnik Dino Porović govorio odabrane pjesme.

Podjela paketića učenicima s intelektualnim poteškoćama koji su bili aktivni u radno-okupacionim radionicama upriličena je na kraju programa, a ugođaju je u značajnoj mjeri doprinio i Mladen Jeličić Troka u ulozi Djeda Mraza.  

Peti mozaični magazin uživo "Duga Presshura" o temi "Nova godina kuca na vratima" upriličili su Udruženje  umjetnika "Planet poezija" i Udruga "Libertas" u okviru projekta koji je podržala Fondacija Schüler Helfen Leben.

Kopirati
Drag cursor here to close