Promjena vremena

U četvrtak stiže zahlađenje

Na planinama može zalepršati i pokoja pahulja snijega.
Lifestyle / Flash | 08. 02. 2021. u 13:33 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Federalni hidrometeorološki zavod (FHMZ) objavio je vremensku prognozu za period od 9. do 22. veljače prema kojoj se u Bosni i Hercegovini nakon padalina tijekom ovog tjedna, može očekivati hladno i stabilno vrijeme.

Kako je priopćeno iz FHMZ i sljedeća dva dana u BiH će prevladavati nadprosječno toplo i oblačno vrijeme s kišom u Bosni i pljuskovima u Hercegovini. Na planinama može zalepršati i pokoja pahulja snijega. Puhat će na trenutke jak vjetar južnog smjera.

"Od četvrtka sa padom temperatura zraka, kiša će u Bosni preći u susnježicu i snijeg, a do kraja dana padaline prestati. Za vikend hladno i bez padalina", navode iz FHMZ-a.

Minimalne jutarnje temperature zraka u Bosni i Hercegovini varirat će od 4 do 9 stupnjeva Celzijevih, a najviše dnevne temperature između 10 i 16 stupnjeva, javlja Anadolu Agency (AA).

Od sredine tjedna prognozira se osjetniji pada temperature zraka, minimalne temperature varirat će od -9 do -4 u Bosni, do 3 stupnja na području Hercegovine. Maksimalne dnevne između -5 i -1 u Hercegovini do 4 stupnja Celzijeva.

U periodu od 15. do 22. veljače prema raspoloživim prognostičkim modelima prognozira se suho i stabilno ali i vrlo hladno vrijeme. Period će karakterizirati hladni i studeni dani. Negativne temperature u Bosni očekuju se tijekom čitavog dana.

Minimalne temperature zraka bit će u rasponu od -12 i -6 u Bosni, do 0 u Hercegovini. Maksimalne temperature kretat će se između -8 i -3 u Bosni, na jugu Hercegovine do 4 stupnja Celzija.

Kopirati
Drag cursor here to close