60 slavnih osoba

U četvrtak na stadionu pod Bijelim brijegom veliki humanitarni spektakl

Lifestyle / Flash | 19. 04. 2017. u 10:51 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Pripreme za veliki humanitarni spektakl za izgradnju Studentskog doma i pučke kuhinje Dompes privode se kraju i svi s nestrpljenjem iščekuju četvrtak kada će na travnjak stadiona pod Bijelim brijegom istrčati humane zvijezde Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

Više od 60 javnih osoba, nogometaša, glazbenika, gospodarstvenika, političara, odmjerit će snage na nogometnom terenu, a sve kako bi se prikupila nedostajuća sredstva za završetak uređenja studentskog doma za studente slabijih materijalnih mogućnosti u Mostaru.

''Sve smo pripreme obavili, a evo i vremenska prognoza nam ide na ruku. Vrijeme bi sutra trebalo biti lijepo i nadam se kako će se na utakmici okupiti veliki broj gledatelja i da ćemo potaknuti dobre ljude da nam pomognu okončati ovaj naš projekt'', kazao je fra Iko Skoko, voditelj projekta izgradnje Studentskog doma i pučke kuhinje Dompes.

Izbornici Dompesa Ivica Džambas i Humanih zvijezda Hrvatske Miroslav Ćiro Blažević koriste zadnji dan uoči utakmice kako bi doveli još neko pojačanje i dodatno obogatili već impresivan popis zvijezda koje dolaze u Mostar.

Svoj dolazak do sada su potvrdili, među ostalima, Dražen Ladić, Dario Šimić, Goran Jurić, Boris Živković, Kruno Jurčić, Mario Stanić, Goran Vlaović, Mato Neretljak, Marko Babić, Amir Kazić Leo, Mate Bulić i Slaven Knezović.

Oni će nastupiti za momčad Humanih zvijezda Hrvatske, a u dresu Dompesa suprotstavit će im se Blaž Slišković, Goran Sablić, Mirko Hrgović, Nenad Pralija, Ivan Šurjak, Ivica Mornar, Damir Beljo, Dragan Čović, Marinko Čavara, Denis Lasić i Ante Kvesić.

Fra Iko je zahvalio svima koji su odvojili malo svoga vremena ne bi li pomogli ovaj veliki projekt kojeg su pokrenuli hercegovački franjevci u siječnju 2015. godine.

Na lokaciji u proteklom ratu gotovo potpuno uništene zgrade Hrvatskog kulturno-umjetničkog društva "Hrvoje", preko puta Franjevačkog samostana na Bulevaru, tada je započela izgradnja Studentskog doma i pučke kuhinje Dompes.

Do sada je završena većina vanjskih građevinskih radova, a predstoji unutarnje uređenje.

Kada bude dovršen Dompes (skraćenica od domus, panis et spiritus – kuća kruha i duha) bit će dom za 150 studenata koji dolaze iz siromašnih obitelji i obitelji s više djece, a u sklopu Doma djelovat će i pučka kuhinja.

Po riječima organizatora sutrašnje humanitarne utakmice, koja se igra na stadionu HŠK Zrinjski s početkom u 17 sati, prodaja ulaznica po cijeni od 5 maraka ide jako dobro.

Kopirati
Drag cursor here to close