Pokladni dani

U Čapljini spaljen Željko Komšić

Maškarski sud je odlučio da je Komšić kriv za sve, nakon čega je spaljen.
Lifestyle / Flash | 05. 03. 2019. u 21:06 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Spaljivanjem Marka Krnjevala, koji je ove godine bio prikazan u liku Željka Komšića, spušten je zastor na 55. Pokladne dane ''Trebižat-Čapljina 2019''.

U čapljinskom naselju Trebižat HKUD ''Seljačka sloga'' organiziralo je čitanje optužnice i spaljivanje Marka Krnjevala, odnosno Željka Komšića.

Kriv je, prema sucima, za mnogo toga - od toga što se most u Klepcima kod Čapljine gradi duže nego Pelješki, preko toga što se Čapljinci voze samo u kružnim tokovima, pa sve do toga što je Komšića u Predsjedništvo izabrao Đelo Hadžiselimović.

Krnjeval, odnosno Komšić, osuđen je tako jednoglasno od strane suda na kaznu spaljivanjem, a uz tužnu povorku zapaljen je na igralištu kod Doma kulture u Trebižatu.

Zabava je nastavljena plesom pod maskama, a vrijedi podsjetiti kako su ranije danas predstavnici Maškarske Republike vratili ključeve općinskom načelniku Smiljanu Vidiću.

Inače, karneval u Čapljini i ove je godine došao u središte pozornosti cijele javnosti u BiH upravo zbog Željka Komšića, koji je bio uprizoren kroz dvije kreacije - jedna je bila lutka na konopcima kojom upravljaju drugi, a druga je bila glava na tijelu Trojanskog konja čime je aludirano kako je Komšić podvaljen Hrvatima u BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close