Na radost mališana

U Čapljini otvoren najmoderniji i najopremljeniji vrtić u regiji

U vrtić je uloženo 1,4 milijuna KM, većinom sredstava iz proračuna Općine Čapljina, a otvaranjem ovoga vrtića otvoreno je i 17 novih radnih mjesta.
Lifestyle / Flash | 25. 09. 2018. u 14:21 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dječji vrtić u sklopu kojega su napravljene i jaslice, a koji je opremljen najmodernijom opremom po svim svjetskim standardima svečano je otvorio vrata svojim korisnicima u Čapljini.

Pametne ploče, najmodernija igrala, svi najviši standardni učenja, kuhinja po visokim standardima, liftovi, vlastita kotlovnica sa sustavom za grijanje...samo su dio onoga što je urađeno u sklopu ovoga vrtića.

Foto: Bljesak.info / Govori prilikom svečanog otvaranja vrtića u Čapljini

U vrtić je uloženo 1,4 milijuna KM, većinom sredstava iz proračuna Općine Čapljina, a otvaranjem ovoga vrtića otvoreno je i 17 novih radnih mjesta.

Načelnik općine Čapljina Smiljan Vidić kazao je kako je današnji datum značajan za povijest općine Čapljina.

Foto: Bljesak.info / Govori prilikom svečanog otvaranja vrtića u Čapljini

''Današnji datum dosta je značajan u povijesti općine Čapljina jer je ovaj vrtić izgrađen na staroj lokaciji koja je bila završena 1983. godine. U 2018. godini imamo jedan potpuno novi objekt. Značajan datum prije svega je i za roditelje koji imaju djecu vrtićkog i jasličkog uzrasta jer prije nekoliko godina pojavio nam se veliki problem, a to je da kapacitet našeg vrtića nije bio ni blizu dovoljan potrebama. Također, sve više se javljalo mladih roditelja koji su imali djecu jasličkog uzrasta, a nisu ih imali kome ostaviti na čuvanje'', rekao je prvi čovjek Čapljine o ovom objektu.

Dodao je kako su se ovim projektom proširili kapaciteti vrtića i izgradile jaslice.

Foto: Bljesak.info / Unutrašnjost Dječjeg vrtića Čapljina

''Ne treba zaboraviti da smo ubacili potpuno novi namještaj, koji je izrađen po pedagoškim standardima, nova učila, nove igračke i sve to sa europskim certifikatom. Novac za financiranje projekta došao je isključivo iz proračuna Općine Čapljina, a ja ne smijem zaboraviti dodatnu vrijednost cijele ove dobre priče, a to je 17 novih djelatnika'', zaključio je  Vidić.

Vrpcu je svečano prerezao član Predsjedništva BiH iz reda hrvatskoga naroda Dragan Čović.

Foto: Bljesak.info / Vanjski izgled Dječjeg vrtića Čapljina

''Ovaj vrtić izgleda kao ''s razglednice'', zato što i Čapljina i jeste, grad kao s razglednice. Iskoristit ću priliku pa ću vas zamoliti, što god ubuduće budete radili u Čapljini, neka to bude na velikoj razini, nemojte spuštati kriterije. Ja se nadam da će biti veliko zadovoljstvo raditi svim onim 17 zaposlenih djelatnika, što je važno za Čapljinu. Također se nadam da će djeca uživati ovdje i da će roditelji, kada svoju djecu ostave ujutro, imati dovoljno povjerenja u cijelo vodstvo vrtića da će normalno moći obavljati svoje dnevne aktivnosti. Trebaju biti sigurni da su njihova djeca na najboljem mogućem mjestu. Siguran sam da će i zaposlenici, koji će brinuti o ovoj našoj mladosti, ovdje da će imati najbolje moguće uvjete za rad. Ako smo mi imalo doprinijeli da ovo bude jedna divna razglednica naše Čapljine , Čapljine koja se svaki dan razvija da bude najljepši grad u Bosni i Hercegovini, a to danas jeste, onda mi je drago'', izjavio je Čović.

Foto: Bljesak.info / Unutrašnjost Dječjeg vrtića Čapljina

Ravnatelj vrtića Ivica Matić također nije krio svoje oduševljenje.

''Moram sam se vratiti unatrag 50 godina kada je Čapljina imala predškolski odgoj - prvo u školi, a potom u zgradi preko puta nas, kada je 1976. vrtić počeo radit u punom obujmu. Kako se Čapljina širila u osamdesetim godinama je ovdje izgrađen ovaj objekt koji je tada proglašen naljepšim objektom u regiji. Mi Čapljinci znamo baštiniti svoje naslijeđe, pa smo 2015. godine došli na ideju, nakon 30 godina postojanja, da bi trebali vrtić obnoviti i nadograditi. Načelnik je tu ideju prihvatio, a moram reći da smo imali priliku angažirati najboljeg arhitekta na ovom prostoru Roberta Raguža. Čapljina nikad nije imala jaslice, i to je nešto najbitnije što smo dobili, a to je preduvjet normalnog načina života, i moramo našu pažnju posvetiti našoj djeci i osigurati im što bolje i što kvalitetnije programe'', rekao je Matić.

Kopirati
Drag cursor here to close