Vratiti osmjeh na dječja lica

U Bugojnu obilježen Međunarodni dan djece oboljele od karcinoma

''Zadovoljni smo efektima akcije, jer smo prikupili dosta novca. Ovo nije prva aktivnost u koju sam se rado uključila '', kazala je.
Lifestyle / Flash | 16. 02. 2018. u 15:21 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: drukciji.ba / 

Učenici prvog razreda Medicinske škole u Bugojnu danas su ispred zgrade gimnazije organizirali akciju, kojom je obilježen Međunarodni dan djece oboljele od karcinoma.

''Ideja je bila da prodamo što veći broj crvenih klovnovskih nosića, bedževa, čestitki, kemijskih olovaka, kao i cekera koje smo dobili iz Udruženja 'Srce za djecu koja boluju od raka u Federaciji BiH''', kazala je prof. Hamira Sultanović Karadža.

Cilj je, dodala je, vraćanje osmjeha na dječja lica, i skretanje pozornosti lokalnom stanovništvu na potrebe bolesnih mališana "koji su često zaboravljeni".

''Sva sredstva iz ove humanitarne akcije bit će uručena spomenutoj udruzi, kao podrška projektu koji provodi pod nazivom 'Roditeljska kuća'. S obzirom na veliki odziv građana, već sada možemo reći da smo uspjeli u našoj namjeri'', naglasila je.

Učenica Dženita Muratspahić je, također, zadovoljna iskazanim interesom prolaznika da kupe neki od ponuđenih predmeta, po simboličnim cijenama od jedne i dvije KM.

''Zadovoljni smo efektima akcije, jer smo prikupili dosta novca. Ovo nije prva aktivnost u koju sam se rado uključila '',  kazala je.

Kopirati
Drag cursor here to close