Snijeg za kraj godine

U Bosni u srijedu moguć snijeg, u Hercegovini i dalje sunčano

Lifestyle / Flash | 29. 12. 2015. u 13:33 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Bosni će u srijedu biti pretežito oblačno vrijeme, prijepodne lokalno sa slabim kratkotrajnim snijegom ili rosuljom. Magla je moguća po kotlinama u središnjim i istočnim područjima.

U Hercegovini bit će pretežno sunčano. Vjetar u Bosni slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera, u Hercegovini umjereno jaka bura. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -5 i 0, na jugu zemlje od -1 do 5 stupnjeva. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između -2 i 3, na jugu zemlje od 7 do 11 stupnjeva.

U Sarajevu će biti oblačno. Jutarnja temperatura zraka oko -3, a najviša dnevna do 1 stupanj.

Danas je u Hercegovini bilo sunčano, a u Bosni se postupno povećavala naoblaka sa sjevera. U središnjim i istočnim područjima po kotlinama je bilo magle.

Temperature zraka u 13 sati: Goražde, Sarajevo i Zenica -1, Bjelašnica, Jajce i Prijedor 0, Bijeljina, Bugojno i Gradačac 1, Srebrenica i Zvornik 2, Tuzla 3, Doboj 4, Banja Luka i Sanski Most 5, Bihać i Ivan-sedlo 7, Drvar 8, Livno i Sokolac 9, Mostar i Stolac 10, Kupres, Neum, Trebinje i Čapljina 11 stupnjeva, pripćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close