Vremenska prognoza

U Bosni snijeg, u Hercegovini kiša

Visina novog snježnog pokrivača u istočnim i dijelovima središnje Bosne iznosi od dva do deset, na planinama do 20, a u ostatku Bosne ispod dva centimetra
Lifestyle / Flash | 03. 12. 2017. u 09:35 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Bosni će u nedjelju preovladavati oblačno vrijeme sa snijegom, a u Hercegovini s kišom. Visina novog snježnog pokrivača u istočnim i dijelovima središnje Bosne iznosi od dva do deset, na planinama do 20, a u ostatku Bosne ispod dva centimetra.

Tijekom poslijepodneva ili u večernjim satima, u većini područja, padaline će postupno slabiti i prestati. Vjetar slab sjeverni i sjeverozapadni. Dnevne temperature od -3 do 3, na jugu od 3 do 8 stupnjeva Celzijevih.

Visina snijega izmjerena u 7.00 sati na Bjelašnici je bila 56 centimetara, u Gacku 30, Sarajevu 27, na Sokocu 25, Srebrenici 23, Nevesinju 16, Tuzli 12, Mrkonjić Gradu 6, Gradačcu i Zvorniku 4 i u Bugojnu 3 centimetra.

U 7.00 sati najhladnije je bilo na Bjelašnici -11 stupnjeva Celzijevih, na Sokocu je izmjereno -4, u Bugojnu, Gradačcu, Sarajevu i Tuzli -2, Bihaću, Livnu, Sanskom Mostu -1, Brčkom, Doboju, Srebrenici i Zvorniku 0, u Grudama 1, Širokom Brijegu 2, Mostaru 3 i Trebinju 4 stupnja Celzijeva, priopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close