Prognoza

U Bosni snijeg, u Hercegovini kiša i snijeg

U Bosni i Hercegovini jutros je uglavnom pretežno oblačno sa snijegom na istoku Bosne.
Lifestyle / Flash | 22. 03. 2018. u 09:27 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Bosni i Hercegovini danas će prevladavati pretežno oblačno vrijeme. Prijepodne se očekuju padaline na jugu i istoku, a do kraja dana ili u večernjim satima i u ostalim područjima zemlje.

U Bosni će padati snijeg, a u Hercegovini kiša i snijeg. Visina novog snježnog pokrivača bit će, uglavnom, između 10 i 25 centimetara. Puhat će u Bosni slab do umjeren sjeveroistočni vjetar, a u Hercegovini umjerena bura. U večernjim satima jaki udari vjetra u Krajini, Posavini i na jugozapadu Bosne. Dnevne temperature kretat će se od -3 do 2, na jugu i sjeveru zemlje od 1 do 6 stupnjeva.

U Bosni i Hercegovini jutros je uglavnom pretežno oblačno sa snijegom na istoku Bosne.

Temperature zraka u 7.00 sati: Bjelašnica -14 stupnjeva, Ivan-sedlo, Sokolac -6, Bihać -5, Sanski Most -4, Livno, Sarajevo, Srebrenica, Zenica -3, Banja Luka, Bijeljina, Bugojno, Doboj, Gradačac, Jajce, Prijedor, Tuzla -2, Brčko, Zvornik -1, Grude 1, Široki Brijeg 2, Trebinje 3, Mostar 4, Stolac 5 i Neum 6 stupnjeva, priopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) BiH.

Nepovoljne biometeorološke prilike uzrokovat će danas jačanje tegoba kod kroničnih bolesnika i meteoropata, stoga je preporučljivo reducirati kretanje i ne pretjerivati s aktivnostima.

Kopirati
Drag cursor here to close