Prognoza

Kišni vikend ispred nas

Slaba kiša je moguća u večernjim satima na području Hercegovine, Krajine i jugozapada Bosne. Vjetar slab do umjerene jačine južnog smjera.
Lifestyle / Flash | 08. 11. 2019. u 09:10 Anadolija

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Bosni i Hercegovini danas je umjereno do pretežno oblačno vrijeme, a slično vrijeme očekuje se za vikend i početkom idućeg tjedna.

Slaba kiša je moguća u večernjim satima na području Hercegovine, Krajine i jugozapada Bosne. Vjetar slab do umjerene jačine južnog smjera. Tijekom noći na subotu će biti i jakih udara juga.

Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 12 i 18 stupnjeva Celzijusovih.

U Sarajevu danas djelimično vedro. Najviša dnevna temperatura zraka oko 15 stepeni, saopštio je Federalni hidrometeorološki zavod (FHMZ) BiH.

Prvog dana vikenda u Bosni i Hercegovini se prognozira oblačno vrijeme. Prijepodne kiša se očekuje na području Hercegovine, Krajine i jugozapada Bosne. Od poslijepodnevnih sati i tijekom noći na nedjelju kiša u cijeloj zemlji. Vjetar većinom umjerene jačine južnog smjera. Na sjeveru zemlje vjetar sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između šest i 11 stupnjeva, na jugu zemlje do 14. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 12 i 18, na sjeveroistoku Bosne do 20 stupnjeva Celzijusovih.

U nedjelju takođe pretežno oblačno vrijeme. Glavnina kiše u jutarnjim satima. Prijepodne većinom prestanak padavina, a od poslijepodnevnih sati postupno smanjenje oblačnosti. Vjetar slab do umjerene jačine, većinom južnog i jugoistočnog smjera. Na sjeveru zemlje vjetar sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između četiri i osam stupnjeva, na jugu zemlje do 11. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između osam i 13, na jugu zemlje do 15.

U ponedjeljak, u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno. Prijepodne u Bosni se očekuje dosta magle i niske naoblake. Vjetar slab istočnog i jugoistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između dva i šest stepeni, na jugu zemlje do 10. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između devet i 14, na jugu zemlje do 17 stupnjeva.

U utorak će novo naoblačenje u Bosni i Hercegovini usloviti kišu. Jače padavine u Hercegovini. Vjetar prijepodne slab jugoistočnog smjera. Od poslijepodnevnih sati prema kraju dana jačanje juga. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između dva i šest stupnjeva, na jugu zemlje do 10. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između osam i 14, na jugu zemlje do 19 stupnjeva.

Kopirati
Drag cursor here to close