Prognoza za nedjelju

Kišno i sniježno proljeće

BiH sutra oblačno sa kišom, na planinama susnježica ili snijeg
Lifestyle / Flash | 04. 05. 2019. u 15:53 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Bosni i Hercegovini se sutra očekuje oblačno vrijeme s kišom i pljuskovima, a na planinama sa susnježicom ili snijegom.

U večernjim satima, usljed opadanja temperature zraka, granica padavina snijega ili susnježice u Bosni se može spustiti i do 800 metara nadmorske visine. Vjetar slab do umjeren, u Bosni sjeverni i sjeverozapadni, a u Hercegovini, veći dio dana jugo.

Jutarnja temperatura zraka većinom između 5 i 10, na jugu do 12, a najviša dnevna temperatura zraka između 6 i 13, na jugu i sjeveru zemlje od 13 do 17 stupnjeva.

Danas je u Bosni i Hercegovini bilo umjereno do pretežno oblačno vrijeme s kišom u Krajini i Hercegovini. Do kraja dana, padavine se očekuju i u ostalim djelovima.

Temperature zraka u 14 sati: Bjelašnica 1 stupanj, Livno 11, Ivan Sedlo 12, Bihać, Široki Brijeg i Trebinje 13, Sokolac 14, Bugojno, Grude, Mostar i Sanski Most 15, Neum i Prijedor 16, Banja Luka i Sarajevo 17, Gradačac i Tuzla 20, Bijeljina, Brčko, Doboj i Srebrenica 21, Zvornik 22 stupnja, podaci su Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Kopirati
Drag cursor here to close