Istočna Hercegovina pod snijegom

U BIH palo pola metra snijega, u Hrvatskoj otežan promet

Na planinskom prevoju Rogoj, na magistrali Foča-Sarajevo, tijekom prošle noći palo je oko 50 centimetara novog snijega, ali je kolovnik čist, ističu u "Srbinjeputevima".
Lifestyle / Flash | 21. 03. 2018. u 08:34 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Proljetni snijeg nije iznenadio zimske službe "Srbinjeputeva" koje neprestano čiste i posipaju solju sve magistralne i regionalne ceste na području Foče, tako da se promet odvija bez većih teškoća, rečeno je Srni u ovom poduzeću.

Na planinskom prevoju Rogoj, na magistrali Foča-Sarajevo, tijekom prošle noći palo je oko 50 centimetara novog snijega, ali je kolovnik čist, ističu u "Srbinjeputevima". 

Strojevi ovog poduzeća održavaju i magistralne ceste prema Goraždu, Tjentištu i Šćepan Polju, te regionalne ceste prema Kalinoviku i Čelebićima, gdje je također noćas palo dosta snijega. 

''Oko 140 radnika i 46 vozila Zimske službe Kantonalnog javnog komunalnog poduzeća "Rad" od jutros čiste ulice od snijega na području Kantona Sarajevo'', kazao je Feni glasnogovornik popduzeća "Rad" Mirza Ramić.

Naglasio je da će do 10.00 sati ulice svih prioriteta biti očišćene.

Pozvao je građane da paze gdje parkiraju automobile kako bi Zimska služba tog poduzeća mogla obavljati zadatke bez problema, kao i da očiste snijeg ispred stambenih objekata do prve prometnice.

Zbog olujnog vjetra za sav promet zatvorene su autocesta A1 između čvorova Sveti Rok i Posedarje i autocesta A6 Rijeka-Zagreb, na dionici Kikovica-Delnice, te neke državne ceste, izvijestio je Hrvatski autoklub (HAK), koji upozorava vozače na opasnost od naleta na pse na autocesti A1 u zoni odmorišta Vrpolje, gdje je zbog toga brzina ograničena.

Zbog olujnog vjetra za sav promet zatvorene su i državna cesta DC1 Ondić-Gračac-Knin (snježna vijavica), državna cesta DC54 Maslenica-Zaton Obrovački, državna cesta DC8 Jadranska magistrala između Senja i Svete Marije Magdalene državna cesta DC218 Dobroselo-Mazin-Bruvno (snježni nanosi), Paški most i županijska cesta Dobroselo-Brotnja (snježni nanosi).

Zbog olujnog vjetra samo za osobna vozila otvorene su: autocesta A6 Rijeka-Zagreb, na dionici Čavle-Kikovica, autocesta A7 na dionici Draga-Šmrika, Jadranska magistrala DC8 između Bakra i Senja, riječka obilaznica na dionici čvor Škurinje-čvor Orehovica, državna cesta DC25 Gospić-Karlobag i lokalna cesta LC58107 Kraljevica-Križišće.

Zbog jakog vjetra na Krčkom mostu promet je zabranjen za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama, motocikle (I. skupina).

Zbog prometne nesreće na državnoj cesti DC3 u mjestu Svilno vozi se jednim trakom usporeno.

Zbog jakih udara vjetra na dionici državne ceste DC1 Borje-Klapavica vozače HAK poziva na dodatni oprez.

Zbog zimskih uvjeta i olujnog vjetra trenutačno nema prohodnih cesta za kamione s prikolicom i tegljače s poluprikolicom iz Dalmacije i Rijeke u smjeru unutrašnjosti i obratno.

Zbog srušenih i prepriječenih stabala na kolnik vozi se otežano na dionici Jadranske magistrale DC8 između Biograda i Pakoštana.

Zbog zimskih uvjeta obavezna je zimska oprema na motornim vozilima dok je zabrana prometa za kamione s prikolicom tegljače s poluprikolicom na pojedinim cestama u Lici, Zadarskoj županiji, u Gorskom kotaru i Dalmaciji.

Na riječkom okrugu u prekidu su Trajektne linije 335 Prizna - Žigljen, 338 Lopar - Valbiska, 334 Brestova - Porozina, trajektna linija Stinica-Mišnjak, zatim katamaranske linije 9309 Novalja - Rab - Rijeka i 9308 Mali Lošinj - Cres - Rijeka te brodska linija 310 Mali Lošinj - Unije - Susak.

Na splitskom okružju u prekidu je katamaranska linija 9602 Vis- Milna- Split.

Na većini graničnih prijelaza nema dojava o dužim čekanjima.

Kopirati
Drag cursor here to close