Na planinama snijeg

Proljeće na odmoru: U BiH oblačno s kišom i susnježicom

U zapadnim, središnjim i istočnim područjima Bosne u nizinama pada kiša, lokalno i susnježica, a u višim područjima snijeg.
Lifestyle / Flash | 26. 03. 2019. u 08:49 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Bosni i Hercegovini jutros je pretežno oblačno. Sunčanije je na jugoistoku Hercegovine. U zapadnim, središnjim i istočnim područjima Bosne u nizinama pada kiša, lokalno i susnježica, a u višim područjima snijeg.

Temperature zraka izmjerene u 07.00 sati: Bjelašnica -8 stupnjeva, Ivan-sedlo -1, Sokolac 0, Bugojno i Sarajevo 2, Bihać, Jajce i Livno 3, Banja Luka, Doboj, Drvar, Sanski Most, Tuzla i Zenica 4, Bijeljina, Gradačac i Zvornik 5, Brčko 6, Grude 7, Mostar i Široki Brijeg 9, Trebinje 10, Stolac 11 i Neum 12 stupnjeva.

U Bosni i Hercegovini danas će biti pretežno oblačno vrijeme. Padavine u zapadnim, centralnim i istočnim područjima Bosne i u Hercegovini. U nizinama kiša, u središnjim i zapadnim područjima lokalno i susnježica, a u višim područjima snijeg. Prestanak padavina u poslijepodnevnim satima. Vjetar većinom slab do umjerene jačine sjevernog smjera. U Hercegovini i jugozapadu Bosne umjereno jaka bura. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 3 i 9, na jugu zemlje do 14 stupnjeva, priopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close