Prognoza vremena

U BiH do vikenda sunčano, u nedjelju snijeg

Od nedjelje 19. siječnja izgledna je promjena vremenskih prilika uz snježne padaline, posebno na zapadu i u središnjim krajevima Bosne.
Lifestyle / Flash | 13. 01. 2020. u 10:15 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Stabilne vremenske prilike, vedro i sunčano vrijeme u Bosni i Hercegovini, zadržat će se do subote 18. siječnja, nakon čega slijedi kratka destabilizacija i padaline, prenosi Anadolu Agency (AA).

U ovom periodu uz riječne tokove središnje, sjeverne, istočne i sjeveroistočne Bosne prognozira se magla ili niska naoblaka.

Od nedjelje 19. siječnja izgledna je promjena vremenskih prilika uz snježne padaline, posebno na zapadu i u središnjim krajevima Bosne.

Kako navode iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) BiH, nestabilno vrijeme zadržat će se do ponedjeljka 20. siječnja, nakon čega slijedi postepena stabilizacija i prestanak padalina.

U periodu od 12. do 19. siječnja, jutarnje temperature u Bosni prognoziraju se od minus dva do tri, u Hercegovini od tri do sedam. Vrijednosti dnevnih temperatura u Bosni se očekuju od tri do devet, a u Hercegovini od osam do 13 stupnjeva.

Pad temperatura zraka izgledan je od 20. do kraja prognoznog perioda 27. siječnja, s jutarnjim u Bosni od minus šest do minus jedan, na jugu od nula do tri stupnja, a dnevne u Bosni od minus dva do tri, u Hercegovini od pet do devet stupnjeva Celzijusovih.

Kopirati
Drag cursor here to close