U znaku ŽZH

U Berlinu održana ''Hercegovačka večer''

Proteklog vikenda je u ''Gloria Event Centru'' u Berlinu održana Hercegovačka večer.
Lifestyle / Flash | 28. 05. 2018. u 15:21 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Proteklog vikenda je u ''Gloria Event Centru'' u Berlinu održana Hercegovačka večer.

Ovogodišnja četvrta Hercegovačka večer održala se u znaku Županije Zapadnohercegovačke.

Gosti hrvatske zajednice u Berlinu bili su članovi HKUD ,,Hercegovac“, društva koje pokriva Županijzu Zapadnohercegovačku, a najveći broj članova dolazi iz Širokog Brijega. Članovi društva su svojim nastupom i pripremljenim programom uveličali druženje. Također u kulturnom, zabavnom i glazbenom programu nastupili su glazbena skupina Kamen iz Hercegovine, Tomi Bend iz Berlina, veliki folklor Hrvatske katoličke misije Berlin kao i krizmanici HKM Berlin.

Održan je kulturno zabavni program s naglaskom na kulturnu, gospodarsku, gastronomsku i društveno-političku prezentaciju Županije Zapadnohercegovačke i Hrvata Hercegovine.

Pošto je večer bila u znaku Županije Zapadnohercegovačke, na njoj je nazočio i predsjednik Vlade ŽZH Zdenko Ćosić sa svojim suradnicima, gradonačelnik Širokog Brijega Miro Kraljevića sa suradnicima, predstavnici Općine Grude, kao i hrvatski član Predsjedništva BiH Dragan Čović.

Prije početka kulturnog i zabavnog programa održan je sastanak s predstavnicima hrvatske zajednice u Berlinu predvođeni Željkom Matićem na kojem je bilo govora o situaciju u Bosni i Hercegovini i djelovanju Hrvata u SR Njemačkoj.

Kopirati
Drag cursor here to close