Efikasna zaštita

U Beču danonoćno i vode računa da svi putnici nose masku u javnom prijevozu

Svatko tko odbije nositi zaštitnu masku, čak i nakon što mu se obrate i upozore, na kraju plaća kaznu od 50 eura i biva odstranjen iz vozila.
Lifestyle / Flash | 18. 09. 2020. u 15:53 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Obvezna zaštitna maska jednostavno je i efikasno sredstvo koje putnici i zaposlenici bečkog preduzeća za javni gradski prijevoz "Wiener Linien" još od sredine travnja koristite za zaštitu tijekom pandemije.

Ukupno 130 zaposlenih u sigurnosnoj službi ovog poduzeća dežuraju danonoćno i vode računa da se svi u vozilima i podzemnim stanicama pridržavaju pravila. Od početka lipnja, sigurnosna služba je opomenula oko 55.000 putnika koji nisu imali odgovarajuću zaštitu.

Svatko tko odbije nositi zaštitnu masku, čak i nakon što mu se obrate i upozore, na kraju plaća kaznu od 50 eura i biva odstranjen iz vozila. Do sada je sigurnosna služba izdala 175 od ovih kazni.

''Ogromna većina putnika pridržava se pravila i ponovo apeliram na sve da u vozilima i na stanicama nose zaštitnu masku'', rekla je članica gradske vlade za javni prijevoz, Ulli Sima.

Medicinske studije pokazuju da nijedan lanac infekcije do sada nije otkriven u javnom prijevozu. Sva vozila, a posebno površine s kojima putnici dolaze u kontakt, svakodnevno se temeljito čiste i dezinficiraju. Prva vrata u autobusu i tramvajima zatvorena su kako bi se stvorila minimalna zaštitna udaljenost između vozača i putnika.

O obvezi nošenja maski bečki "Wiener Linien" svoje putnike obavještava putem različitih kanala, kao što su najave na stanicama, vizuelna obilježja, društvene mreže, saopćio je Eurocomm-PR Sarajevo.

Kopirati
Drag cursor here to close