Kina

U 67. godini prirodnim putem rodila djevojčicu

Liječnici nisu komentirali način na koji je gospođa Tian začela, s obzirom na to da se bolničkom ginekologu javila kad je već bila trudna.
Lifestyle / Flash | 28. 10. 2019. u 13:41 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kineskinja je u 67 godini na istoku Kine rodila zdravu djevojčicu, postavši tako najstarija državljanka te zemlje koja je rodila dijete začevši ga prirodnim putem, piše Hina.

Žena koja se preziva Tian, rodila je u petak carskim rezom zdravu djevojčicu u provinciji Shandong, izvijestili su lokalni mediji.

Liječnici rodilišta u gradu Zaozhuangu potvrdili su da je 67-godišnjakinja rodila u njihovoj zdravstvenoj ustanovi, no nisu komentirali način na koji je gospođa Tian začela s obzirom na to da se bolničkom ginekologu javila kad je već bila trudna.

"Dijete je dar s neba za oboje", rekao je 68-godišnji suprug gđe.Tian na stranicama portala guancha.cn.

Engleski dnevni list Global Times piše da je bračni par djevojčici nadjenuo ime Tianci, što znači "Dar s neba".

Ako se potvrdi da je gospođa Tian začela prirodnim putem, njezina će se trudnoća evidentirati kao svjetski rekord.

Po Guinnessovoj knjizi rekorda, najstarija žena koja je 1997. rodila prirodno začeto dijete Britanka je, a dijete je na svijet donijela u 59. godini života.

Svjetski rekord još uvijek drži Španjolka Maria del Carmen Bousada Lara koja je uz pomoć umjetne oplodnje 2006. godine rodila blizance u 67. godini života. Dvije godine nakon toga umrla je od karcinoma.

Lokalni dnevni list Jinan Times piše da je gospođa Tian već majka dvoje djece. Jedno od njih je sin rođen 1977., neposredno prije stupanja na snagu politike jednog djeteta čiji je cilj bio suzbiti prevelik prirodni priraštaj stanovnika Kine, navodi Hina.

Nedavno je ta politika ublažena te je svim parovima omogućeno da imaju dvoje djece.

Kopirati
Drag cursor here to close