Gori

Tropska noć u BiH

U Banja Luci u 20 sati bilo je izmjereno 33 stupnjeva Celzijusa, dok je u Bijeljini iznosila 32, kao i u Mostaru.
Lifestyle / Flash | 10. 08. 2019. u 21:24 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Temperature u Bosni i Hercegovini ni u subotu u 20 sati nisu bile mnogo niže, s obzirom da je živa cijelu subotu dostizala čak 38 stupnjeva u pojedinim gradovima naše zemlje.

Tako je u Banja Luci u 20 sati bilo izmjereno 33 stupnjeva Celzijusovih, dok je u Bijeljini iznosila 32, kao i u Mostaru.

U Brčkom je bilo 30, Doboju 31, kao i Rudom, dok je u Grudama temperatura iznosila 28, a u Neumu 29. U Sarajevu je izmjereno 30, a Trebinju 32, dok je u Tuzli bilo 29 stupenjva Celzijusa.

Pročitajte još

Nešto niža temperatura je bila u Srebrenici te je iznosila 24, kao i Han Pijesku, dok je u Gornjem Vakufu/Uskoplju bilo 25, dok je na Bjleašnici izmjereno samo 18 stupnjeva.

Podsjetimo, Federalni hidrometeorološki zavod danas je objavio narančasti meteoalarm za cijelu Bosnu i Hercegovinu, a kako su naveli u priopćenju, vremenska pojava zbog koje se izdaje upozorenje odnosi se na visoke dnevne tempertaure zraka i vrlo visoke vrijednosti UV indeksa.

Vremenski interval i datum za koje se izdaje upozorenje je od danas do ponedjeljka.

Maksimalne dnevne temperatura zraka uglavnom između 33 i 40 °C. U većem dijelu zemlje se očekuju i tropske noći (minimalne temperature zraka 20 °C i više), navodi N1.

Kopirati
Drag cursor here to close