Vještine

Trogodišnjak postao najmlađi član Mense s IQ-om od 142

Lifestyle / Flash | 24. 01. 2020. u 21:45 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Muhammad Haryz Nadzim (3) već razgovjetno čita, piše, rješava matematičke zadatke i može vam objasniti znanstvene principe iza formiranja kiše, piše New York Times.

Prošli tjedan pozvali su ga da se pridruži Mensi te je maleni Nadzim trenutno najmlađi član te organizacije u svijetu. Najmlađi član ikad imao je 2 godine i 4 mjeseca. Da bi pristupili Mensi, trebate imati IQ u gornjih 2% populacije, a maleni Britanac ima IQ 142. Rezultat od 145 i više imaju genijalci ili skoro genijalci.

Maleni Muhammad svoju pozivnicu dobio je nakon što ga je dječji psiholog testirao testom inteligencije Stanford-Binet.

 
 
 
View this post on Instagram

Oh, muka ayah sangat #firstdayatschool

A post shared by ANIRA (@aniraasyikin) on

''Čestitam svom jako, jako pametnom sinu. Moj mini pametnjaković je već u svojoj ranoj dobi pozvan da bude član Mense'', napisala je Muhammadova majka Nur Anira Asyikin na Instagramu.

Svog sina opisala je kao tipičnog trogodišnjaka koji se voli igrati s glinom ili legićima, a napravila je i profil na Instagramu posvećen njemu. Tamo se može vidjeti kako maleni čita, pjeva pjesmice, prepričava priče i izvodi jednostavne izračune.

''Visoki IQ je kao kutija s alatom, daje djeci opremu da bolje uče, ali oni svejedno trebaju uložiti trud i vježbu da postanu stručnjaci u nečem'', rekla je glasnogovornica Mense Ann Clarkson i dodala da je ono što Muhammada čini jedinstvenim njegova sposobnost procesuiranja informacija i vještina jako brzog učenja.

Kopirati
Drag cursor here to close